След дебати определиха размера на финансовата помощ при раждане в Стара Загора 

3607
След дебати определиха размера на финансовата помощ при раждане в Стара Загора 
Снимка: Община Стара Загора

През тази година на родителите/ осиновилите със завършено средно образование ще се предоставя финансова подкрепа в размер на 400 лева за първо дете, за второ дете сумата ще е 450, а за трето - 500 лева. Това приеха след оспорвани дебати с 26 гласа "за" старозагорските общински съветници на днешното си заседание. Когато поне един от родителите/осиновителите е завършил висше образование финансовата подкрепа, която ще получават е 500 за първо дете, 550 - за второ, и 600 - за трето дете.

Според приетия през февруари правилник след 1 юни 2020 година право на еднократна финансова помощ ще имат родители или осиновители, от които поне единият е български гражданин и има повече от три години постоянен или настоящ адрес на територията на община Стара Загора. Сред другите критерии, на които трябва да отговарят е да имат завършено средно или висше образование към момента на раждане на детето. Няма да имат право на финансова подкрепа, ако децата им се отглеждат в специализирана институция.

Започват основно почистване на детските площадки в Стара Загора

Поетапно основно почистване на всички детски площадки на територията на община Стара Загора започват в началото на май, съобщи началник...

На днешната сесия местните старейшини подкрепиха и пакета от социални мерки в помощ на най-уязвимите граждани на общината и освобождаването им от такси за ясли и детски градини, детска кухня, социален патронаж и диетичен стол. 100 лева допълнително към трудовото възнаграждение ще получават служителите, заети с предоставянето на социалните услуги за времето до отмяната на обявеното извънредно положение и отмяната на наложените противоепидемични мерки. Заради понесените загуби по време на извънредното положение ще се изплащат на компенсации на дружествата „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД и „Зара бус“ ООД, решиха още съветниците. Те одобриха и предложението да се дари анестезиологичен апарат на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) “Проф. Д-р Стоян Киркович“.

На две четения бяха приети наредбите за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и проекта за изменение на Правилника за организацията и дейността на Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата при Община Стара Загора. Според приетите промени таксата за репатриране на автомобил се увеличава от 30 на 45 лева, а ако собственикът не е на място от 15 на 20 лева, ако се преустанови преместването на моторното превозно средство.

На първо четене беше приета промяна в Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Според нея гласуванията на всеки общински съветник по точките от дневния ред на заседанията се довеждат до знанието на населението като се публикуват на уеб страницата на община Стара Загора. Одобрение на първо четене получи и Наредба за изменение и допълнение на Наредба за разкопаване на техническата инфраструктура на територията на Община Стара Загора.
Бяха формирани четири временни комисии за извършване на проверка на всички общински търговски дружества с по 11 членове - с по 9 общински съветници и 2-ма представители на общинска та администрация. Проверките трябва да приключат в рамките на два месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора