Състезателят по скокове на батут Мариян Михалев e старозагорският спортист на 2019-а (СНИМКИ) 

4246
Състезателят по скокове на батут Мариян Михалев e старозагорският спортист на 2019-а (СНИМКИ) 
Снимка: Община Стара Загора

Мариян Михалев, състезател по скокове на батут от клуб „Добри Костин“, е „Спортист на 2019 година“ на Стара Загора. Той стана номер едно с изключителните си успехи през тази година. В началото на декември той се класира 5-и на Световното първенство в Токио, 14-о място на Европейските игри и златен медал от Държавното първенство. Призът му беше връчен снощи от ресорния заместник-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

На церемония в Културен дом „Стара Загора“ бяха наградени именити спортисти от областния град, постигнали успехи през изминалата година. „Постарахме се да създадем за вас една наистина празнична обстановка, защото вие го заслужавате - с всички успехи и постижения, които имате тази година“, обърна се към спортистите в залата Чахова.

„Само преди два дни, в София, бяха връчени годишните награди „Спортен Икар“. Изключително горда съм, че нашият град бе достойно представен от отбора на баскетболните девойки до 23-годишна възраст, които са европейски шампиони в категория „Б“ - гръбнакът на този тим са момичетата от отборите на „Берое“ и „Локомотив“, както и техният треньор Таня Гатева", сподели тя. 

Женският баскетболен клуб „Берое“ отново стана "Отбор на годината", а „Треньор на 2019 година“ е Таня Гатева, която получи отличието от председателя на общинския съвет Мария Динева, възпитаник на Спортно училище „Тодор Каблешков“.

Даниел Ладжев от таекуондо клуб „Августа“, който е вицеевропейски шампион при мъже до 21 години, балкански и републикански шампион, както и петкратен шампион на мастърс турнири през тази година и поставил национален рекорд, за втора поредна година беше отличен за „Най-перспективен състезател“.

За приноса си в развитието на спорта в начална и средна образователна степен бяха отличени Митко Коцинов, Мирослав Тенев и Елена Касърова, които получиха призовете си от заместник-кмета Иванка Сотирова. 

Награди получиха и спортистите с увреждания, които имат своето заслужено място сред най-добрите спортисти. Бяха отличени медалистките по канадска борба Тилка Кайрякова и Ангелина Кръстева и бадминтонистите Ганка Иванова и Иван Иванов, които получиха призовете си от  старозагорския обществен посредник Надежда Чакърова.

За първи път бе връчен плакет за високи постижения при пожаро-приложните спортове. Наградата получи от областния управител Гергана Микова пожарникаря Ивелин Иванов

Отличия получиха и ветераните с  кръгли годишнини през 2019-а - Марияна Макулова, Евгени Янчовски и Слънчезар Цанков

Специални награди за принос при развитието на бойните спортове в града и на клуба по спортен риболов получиха от Тихомир Трифонов, председател на комисията по спорт и младежки дейности в общинския съвет, Стефан Сандев и Ивайло Георгиев. 

„Очаквам следващата година да бъде още по-вълнуваща за всички нас. Пожелавам си повече от старозагорските спортисти да се сдобият с олимпийски квоти и да представят достойно града ни, както и България, на най-големия спортен форум“, каза Красимира Чахова и пожела на старозагорските спортисти здраве и вяра в успехите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com