X
 
 

Техническият колеж в Казанлък влезе в нова сграда

2354 0
Техническият колеж в Казанлък влезе в нова сграда
Открилият първата си учебна година през 2017-а технически колеж вече е в обновена сграда. През пролетта общинските съветници на Казанлък вземат решение сградата на бившата Професионална гимназия по строителство да се ползва и стопанисва от звеното на Технически университет (ТУ) - София.

С помощта на местния бизнес и общинската администрация започват ремонтните дейности. Според ректора проф. дтн инж. Георги Михов, Казанлък е център на машиностроенето в България и мисията на колежа е свързана с предизвикателството регионът да има нужните специалисти и инженери, а обучението да е ориентирано към пазара и бизнеса.

Казанлък отново е домакин на благотворителната инициатива "Без пари"

Дрехи, обувки, техника, електрически уреди и други полезни и запазени неща ще събира Сдружението с нестопанска цел „Младежки цент...

Повече от 40 дарители - фирми и физически лица, са събрали над 320 000 лв. за продължилия три месеца ремонт на неизползваната от години сграда.

Тази година Технически колеж – Казанлък, прие за втори път студенти по специалността „Технология на машиностроенето”. Той е единственото легитимно висше училище в града, звено от ТУ - София. След успешно завършване на 3-годишния курс на обучение студентите придобиват висше образование с образователно-квалификационна степен “Профе­сионален бакалавър”. Обучението е в две форми - редовно с продължителност шест семестъра и редовно (удължен семестър) със същата продължителност. Втората форма дава въз­мож­ност на работещи, без откъсване от преките им служебни задълже­ния, да усвоят материала на базата на обучение, което се провежда в дните четвъртък, петък и събота и веднъж семестриално до 10 работни дни. След това бакалаврите могат да продължат за магистърска степе в същото професионално направление.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално