X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

В Стара Загора: Без наеми за търговци и заведения за хранене в общински обекти за времето на ограничителните мерки

1023
В Стара Загора: Без наеми за търговци и заведения за хранене в общински обекти за времето на ограничителните мерки
Снимка: Община Стара Загора
Търговците и заведения за хранене се освобождават от задължения за плащане на наем за общински обекти за времето на ограничителните мерки. Това реши общинският съвет в Стара Загора, след като предложението за това беше подкрепено на днешната сесия с 44 гласа „за“.

Съветниците одобриха и вътрешни компенсирани промени в бюджета на община Стара Загора. Отчетните данни за касовото изпълнение на общинския бюджет към края на октомври в частта собствени приходи показват изпълнение от 76.93 на сто спрямо годишните разчети за 2020 г. Драстично изоставане се очертава в приходите от продажба на общинско имущество, спад на приходи заради намаляването на икономическата и търговската дейност - по-малко постъпили наеми, приходи от продажби и цени на услуги. Бяха направени и промени в инвестиционната програма на общината. В резултат на предложените промени, общото намаление на приходната и разходната част на общинския бюджет е 7 414 000 лева.

ГЕРБ дарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора

Даряваме два апарата за извличане на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плеве...

Местната администрация оттегли гласуването на второ четене на Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора. По думите на секретарят на общината Делян Иванов по текста ѝ е имало множество предложения, последното от които е от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. "Направиха се и доста допълнения, но за да сме прецизни с текстовете, кметът предлага точката да се разгледа на декемврийското заседание“, уточни той.

Съветниците приеха на първо четене и Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и проекта за „Наредба за условията и реда за стимулиране на деца с високи постижения в Община Стара Загора“. Те подкрепиха и предоставянето на финансова помощ на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания – Стара Загора“, отпускане на субсидия на „Диагностично консултативен център – I“ ЕООД за откриване на триажен – COVID кабинет, както и дадоха съгласие за финансирането на проект“ За достоен живот“ на СНЦ „Зонта клуб – Стара Загора“. Проектът е насочен към насърчаване интеграцията на хората с ментални увреждания и хронични психични разстройства в тясна или разширена социална среда за подобряване качеството им на живот. Основната му цел е подкрепа на уязвими групи от населението в ситуация на медицинска и икономическа криза през трудните зимни месеци, а продължителността му е 2 години.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com