X
 
 

ВМРО внасят жалба срещу решение на казанлъшката ОИК заради кмет на ДПС 

844 0
ВМРО внасят жалба срещу решение на казанлъшката ОИК заради кмет на ДПС 
Снимка: Aктуално
Непрекратено участие в търговско дружество от избрания за кмет на с. Копринка, община Казанлък, Кенан Шакир Саид е причина утре от ВМРО-БНД да внесат жалба до Административния съд в Стара Загора срещу решение на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Града на розите. Това оповестиха войводите днес на пресконференция в Стара Загора. 

„Кметът не е подал в срок заявление за напускане от своята фирма, а тя продължава да действа и след встъпването му в длъжност. Затова е сезирана ОИК, която според Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) трябва да вземе решение за отстраняването на Саид и да премине към нови избори", разясни народният представител от ВМРО Александър Сиди. С гласовете на ГЕРБ и ДПС обаче избирателната комисия не го е отстранила и аргументите за решението й не са отразени в протокола. 

Войводите са категорични, че законът трябва да се спазва независимо кой от коя политическа партия е избран. Сиди коментира, че в управляващата коалиция имат принципни договорки да се работи според програмата за управление на страната, изготвена от ГЕРБ и Обединените патриоти, и не разбират защо на местно ниво това става по друг начин. "Вероятно местният интерес е по-силен. Надяваме се, че ако има някакви договорки, те са в полза на българските граждани, а не в полза на тясно партийни интереси”, обобщи Сиди. 

Actualno.com

Етикети: