40 деца от Антоново ще получават топла храна от БЧК

3243
40 деца от Антоново ще получават топла храна от БЧК
Снимка: www.marica.bg

40 деца от община Антоново ще получават топла храна през тази зима. Това съобщиха от Областният съвет на Българския червен кръст в Търговище.

Инициативата се организира за 11 поредна година в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, посочва Topnovini.bg.

Хранителни продукти за бежанци ще осигурява БЧК

БЧК осигурява хранителни продукти за бежанци, които са заловени от специализираните органи. Това съобщи Виолета Радева, директор на БЧК...

Топъл обяд ще бъде осигурен за деца от социално слаби семейства през зимните месеци. Средствата са изцяло набрани от дарителски кампании.

До момента по тази програма безплатен обяд са получили общо 11 202 деца. Общата стойност на обядите, предоставени до момента е в размер на 1 615 742 лв.

"Програмата подпомага ученици в неравностойно положение и техните родители, като много често топлият обяд в трапезариите на БЧК е единственият повод децата да посещават учебните занятия.

Програмата освен това допринася за нормалното физическо развитие на подрастващите, намалява заболеваемостта сред тях, произтичаща от нередовно и непълноценно хранене", обявиха организаторите.

БЧК организира състезание по бедствена готовност за възрастни хора

Първото по рода си състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ и познания за техните права ще бъде открито на 1 ок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com