Деца призоваваха шофьорите да карат разумно в Търговище

2326
Деца призоваваха шофьорите да карат разумно в Търговище

Деца раздаваха свои послания за пътна безопасност на водачи на автомобили в Търговище. Седмокласници от I-во основно училище “Христо Ботев” и четвъртокласници от I-во СОУ “Св. Седмочисленици” се включиха специализирана полицейска операция по метода “широкообхватен контрол” с основен акцент използване на обезопасителни колани, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Водачите на спрени за проверка автомобили получиха от учениците написани от самите тях послания за безопасно шофиране на пътя с цел опазване здравето и живота на децата на пътя.“ Колата не трябва да е за вас израз на сила или доминиране.

Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го занесоха в полицията

Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го предадоха в полицията, съобщиха от полицията в Търговище. Случката станала на 24 юли.&nb...

Грижете се за техническата изправност на своето МПС!”, “Чувствайте се отговорни за другите! Помагайте на семействата на жертвите на злополуки!’, “Убеждавайте младите и не толкова млади хора да не шофират, когато не са добре или са под влиянието на алкохол или наркотици!” – това са само част от съветите, отправени от децата чрез листовките, и звучащи не по детски мъдро, допълва Topnovini.bg.

Идеята на инициаторите е чрез тази проява да се въздейства превантивно на шофьорите с цел отговорното им поведение на пътя и допълнително да бъде фиксирано вниманието им при преминаване през пътни участъци, където често пресичат или е възможно внезапно да излязат деца.

В хода на операцията бяха проверени 166 превозни средства. Констатираните от контролните органи нарушения са 17. По тях са съставени 3 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, 3 акта за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането и един акт за установяване на административно нарушение по Закона за българските лични документи. Наложени са 5 глоби по фиш за неизползване на обезопасителни колани, и други 5 – за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Паралелно с това служители от група “Териториална полиция”в Районно управление -Търговище гостуваха с кратки беседи в шестте паралелки бъдещи първокласници във II СОУ “Проф. Никола Маринов” в рамките на Лятната академия за първокласници.

170 предприятия участват в четвърто поред виртуално изложение в Търговище

Четвърто по ред онлайн изложение се провежда до 30 юни по проект „Електронни панаири и мрежова търговия“, информираха от Тъ...

Малчуганите имаха възможност да поговорят с униформени полицейски служители за основните правила, които трябва да спазват по време на пресичане на улиците, как да изберат най-безопасния маршрут от дома до училище и обратно, припомниха си отново значението на сигналите на светофарната уредба и какви правила трябва да спазват, когато управляват велосипеди.

Проявите, реализирани в региона от Полицията съвместно с Инспектората по образование и училищните ръководства по места са свързани със Седмицата за превенция на детската пътна безопасност и ще продължат, увериха от Областната дирекция на МВР.

 

 

В Търговище започва акция "Ваканция"

Специализирана полицейска операция на пътната полиция в Търговище по метода “широкообхватен контрол” ще се проведе от 10 до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com