Цвети Пиронкова продължава да радва с победа над номер 14 в света

20192
Цвети Пиронкова продължава да радва с победа над номер 14 в света
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова продължава с много радващото си представяне през тази година, след като записа нов успех – в първи кръг на престижния турнир в Доха. Там Пиронкова преодоля световната номер 14 Роберта Винчи в два сета – 6:3, 6:3.

Досега българката имаше три загуби в три мача с италианката, но днес Цвети започна ударно двубоя с аванс от 3:0 гейма. Винчи успя да върне пробива и намали до 2:3, но направи двойна грешка на шанс за пробив на Пиронкова и нашето момиче се възползва, като изтръгна сета, след като спаси шанс за пробив.

Без промяна за Цвети и Гришо в ранглистата

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запази позиции в световната ранглиста, която бе обявена официално тази сутрин. 26-го...

Във втория сет Пиронкова дръпна с 4:0 гейма, можеше дори да пробие за 5:0, но в крайна сметка се стигна до 5:2 и сервис за мача. Точно тогава ръката на българката се стегна, тя допусна втори пробив в сета, но типично за женски мач при сервис на противничката Пиронкова успя да докара нещата до мачбол, Винчи сбърка и Цвети се поздрави с победа – 13-та от общо 15 мача от началото на годината. Успехът означава, че Пиронкова се връща в първата 50-ца в света на женския тенис. В следващия кръг Цвети играе с германката Аника Бек, която води с 1:0 в баланса на мачовете между двете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com