Финалът на Купа Дейвис ще е в Гент

7001
Финалът на Купа Дейвис ще е в Гент
Снимка: worldradio.ch

Белгия ще приеме Великобритания във финала на Купа Дейвис в зала "Фландърс Експо" в Гент, съобщиха днес от местната тенис федерация. Очаквано, домакините са избрали решаващите мачове за титлата да се проведат на клей.

Двубоят ще се проведе между 27 и 29 ноември, а 13 000 души ще имат възможността да наблюдават на живо мачовете.

Григор е играл в мачовете срещу Люксембург ,за да участва на Олимпиадата

Тодор Енев, който е капитан на националния отбор по тенис не остана безучастен и не скри разочарованието си от решението на Григор Дими...

"Като третия най-голям град в Белгия, Гент има много опит в приемането на международни събития от най-високо ниво, като Тур дьо Фландърс, финала на Тур дьо Франс през 2007 година и Световноте първенство по спортна гимнастика през 2001 и 2013 година", коментира президентът на федерацията Дирк де Майзенер, пише БГНЕС.

Великобритания достигна за първи път до финала на Купа Дейвис от 1978 година насам, благодарение най-вече на изявите на Анди Мъри, който спечели два сингъла и помогна за победата на двойки при успеха с 3-2 над Австралия в полуфиналите.

Първа ракета на Белгия е световният номер 15 Давид Гофен, а отборът разполага с още двама тенисисти в топ 100 на ранглистата - Стив Дарси и Рибен Бемелманс.

Българският национален отбор по тенис загуби от Унгария плейофа за влизане в първа група на купа "Дейвис". Григор Димитров не взе участие в турнира и това предизвика много критики към него. Капитанът на националния отбор Тодор Енев дори заяви, че най-добрият български тенисист е играл в мачовете срещу Люксембург, само за да може да има необходимия брой мачове за националния отбор, които са условие за участие на Олимпиадата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com