Григор Димитров е на втори финал за годината - в Истанбул

2168
Григор Димитров е на втори финал за годината - в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

В доста оспорван мач, но и с много качествена игра в точните моменти, най-добрият ни тенисист Григор Димитров надделя в два тайбрек сета на гиганта Иво Карлович на полуфинала в Истанбул – 7:6(0), 7:6 (2). Така Григор стигна до втори финал за годината след този в Сидни, а решителният мач ще е утре (1 май), от 17:00 часа. Противник на Григор ще е един измежду аржентинците Федерико Делбонис и Диего Шварцман. Победата над хърватина е втора за Димитров в общо четири мача.

Както се и очакваше, първият сет премина при тотална доминация на сервиращите. По-лесно през своите подавания преминаваше Иво Карлович, който за пет сервис гейма в сета загуби едва три точки на собствен сервис. За сметка на това Григор трябваше да отразява точка за пробив – при 2:2 гейма, но го стори по възможно най-добрия начин – с ас. Много окуражителен момент за нашето момче беше гейм номер 12, когато стигна до 30:30 на сервис на Карлович и пропусна добър шанс за минаващ от бекхенд, с което щеше да има сетбол. Геймът мина през общо три дюса, след като Григор започна да се нагажда на ретур, но само толкова и сетът отиде в тайбрек.

Григор Димитров преодоля Иржи Весели и е на полуфинал в Истанбул

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров изигра солиден двубой в Истанбул срещу огромния чех Иржи Весели, който нашумя с победата с...

В дългия гейм Димитров пръв стигна до минипробив след уникално скъсено отиграване до мрежата по къс диагонал, а след това заби и нов чудесен ретур от форхенд, повеждайки с 3:0 точки! Точно тези изпълнения показаха, че Григор вдига темпото в решителния момент, а българинът си помогна още повече и с ас за 4:0. Пореден чудесен ретур в краката на Карлович доведе нещата до 6:0 точки за нашето момче, а хърватинът съвсем се срина с двойна грешка за 0:7!

Както и през първата част, доминацията на сервиса беше отличителен белег през втория сет. Подаванията на Карлович вървяха съвсем малко по-гладко, а и този път той сервираше пръв. Сетът премина без нито един шанс за пробив и само с един дюс в сервиса на Григор в шестия гейм, но само толкова и се стигна до втори тайбрек. В него отново българинът стигна пръв до минипробив – двойна грешка на Карлович му даде аванс от 3:1 точки, а брилянтен печеливш ретур от бекхенд направи нещата 4:1. Карлович успя да върне единият минибрейк за 2:5 след добро излизане на мрежата, но нова двойна грешка даде четири поредни мачбола за Григор. Още първият беше реализиран с нов страхотен печеливш ретур – този път от форхенд, за 7:2 точки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис