Григор Димитров си осигури сблъсък с Роджър Федерер на Australian Open

11775
Григор Димитров си осигури сблъсък с Роджър Федерер на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров успя да стигне до трети кръг на Australian Open след успех над аржентинеца Марко Трунхелити с 3:1 сета - 6:3, 4:6, 6:2, 7:5. Победата обаче дойде по-трудно от очакваното и определено Григор показа известни колебания, които не навяват добри мисли преди предстоящия пети мач между него и Федерер.

Първият сет беше решен от пробив в полза на Димитров още във втория гейм, но във втората част българинът допусна ранен пробив, след като водеше с 40:0. Григор го върна, но при 4:5 пак поддаде и Трунхелити изравни резултата в сетовете. Третата част беше експресна, като нашето момче направи два пробива и го взе с убедителното 6:2. В четвъртия сет обаче пак имаше нерви, като Димитров изтърва три поредни точки за пробив при 2:2 гейма. Той успя все пак да пробие, но чак при 5:5 гейма, след хубав форхенд по правата и в крайна сметка затвори мача на свой сервис.

За съмнителни резултати в Мелбърн дебне австралийската полиция

Австралийската полиция следи и проучва внимателно подозрителни резултати на Откритото първенство на страната в Мелбърн, съобщиха меди...

Иначе с оглед играта в турнира дотук, Роджър Федерер е абсолютен фаворит в очаквания с голямо нетърпение двубой с Григор Димитров от трети кръг. Федерер размаза с 6:3, 7:5, 6:1 опасния украинец Александър Долгополов, като швейцарецът наниза 25 аса и с показаната страхотна физическа форма окончателно тушира въпросите дали заболяването му от Бризбън му се отразява негативно. Мачът на Димитров с Федерер ще се играе в петък, 22 януари, като най-вероятно ще се играе във вечерна сесия т.е. от 10:00 часа сутринта българско време.

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com