Най-добрите ни тенисисти запазват позициите си в ранглистите

8866
Най-добрите ни тенисисти запазват позициите си в ранглистите
Снимка: Getty Images/Guliver

Под номер 11 започва новата седмица първата ни ракета Григор Димитров в ранглистата на ATP. Димитров стигна до четвъртфинал на Мастърса в Монте Карло и запази позицията си, като има 3145 точки.

В челото на мъжката ранглиста големи размествания няма. Първата ракета на Испания Рафаел Надал успя да се изкачи едно място нагоре, до четвърта позиция. Той изпревари японеца Кеи Нишикори, който не игра през миналата седмица. Финалистът от Монте Карло Томаш Бердих също напредна с една позиция, до номер седем. Номер едно продължава да е Новак Джокович, с 13 845 точки, пред Роджър Федерер, който има 8383 точки. Трети е Анди Мъри с 6060 точки.

Възход и падение в тенис ранглистите, българите удържат позиции

Нова седмица, нови промени в света на тениса. А те са особено големи, що се отнася до света на мъжкия тенис. Нашият най-добър тенисист...

В едногодишната ранглиста Race to London, която определя кои осем тенисисти ще отидат на Финалния Мастърс в Лондон, водач е Джокович, но картинката след него е по-различна от тази в голямата ранглиста. Там втори е Бердих, а трети е Мъри. Федерер и Надал са чак шести и седми, а Григор Димитров е едва на 16-то място.

При жените Серина Уилямс, Мария Шарапова и Симона Халеп продължават да окупират челните три места. Цветана Пиронкова остава на 52-ро място.

Следващите турнири за Димитров и Пиронкова са в Истанбул и Прага. Този в Истанбул започва на 27-ми април, а в Прага е по същото време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com