Роберта Винчи обърна Серина Уилямс, италиански финал на US Open!

13192
Роберта Винчи обърна Серина Уилямс, италиански финал на US Open!
Снимка: Getty Images/Guliver

Най-голямата сензация в историята на тениса е факт – на прага на Голям шлем, на домашна територия, пълният доминант в женския тенис Серина Уилямс допусна да бъде обърната от играещата първи полуфинал в кариерата си на Голям шлем Роберта Винчи – 6:2, 4:6, 4:6. За пръв път в пет мача италианката успя да победи американката и то точно в най-неочаквания момент. Така Серина не можа да направи Голям шлем, а Винчи смая света на тениса!

Още от самото начало пролича, че техничният стил на Винчи въобще не е по вкуса на Уилямс. Италианската играеше дълбок, сечен бекхенд, като не даваше темпо на американката, която трябаше да генерира сила в ударите си. А на бавна, въртелива топка, сила и точност са две много трудно постижими неща едновременно.

Серина победи сестра си и се класира на полуфинал на US Open

Серина Уилямс се класира на полуфиналите на US Open, след като победи по-голямата си сестра Винъс с 6-2, 1-6, 6-3. Серина доминираше в...

Първият сет тръгна с пробив за Винчи за 2:1, което беше знак за неприятности на Уилямс, но тя отговори с пет поредни гейма, като Серина изригваше след всеки печеливш удар. При 6:2 в първия сет мачът сякаш беше свършил, но не – Винчи не се стресна и намали до минимум непредизвиканите си грешки. И резултатът, колкото и да беше невероятен, дойде. Италианката изпусна да пробие още в първия гейм на втория сет, когато дръпна с 0:40, но Уилямс включи турбото на сервис и обърна нещата. При 2:2 обаче спасение нямаше – отново 0:40 и този път, от трети опит, Винчи успя да вземе своето. След това, в два поредни сервис гейма на италианката, Уилямс стигна до точка за пробив, но нямаше никакъв шанс да я реализира, благодарение на разнообразната и много точно игра на Винчи.

Трети сет – територията на Серина. И изглеждаше, че сякаш за пореден път тя ще докаже превъзходството си, повеждайки с 2:0 с пробив. Но много бързо Винчи направи рибрейк, продължавайки да играе невероятно миксирано, с отровен слайс, излизания на мрежата и топспин форхенд. Италианката бързо изравни, а при 3:3 гейма дойде и нов пробив в нейна полза. Последва истинска драма, след като Уилямс имаше две поредни точки за връщане на пробива, но американката се поддаде на нервите и изтърва и двете, като особено при втората слабата игра с крака не ѝ позволи да направи решаващ завършващ удар.

5:4, сервис на Винчи за мача - и италианката беше просто невероятна, правейки класически гейм. Тя взе своето на нула, след като направи две страхотни деми волета, второто от което на мачбол!

По-рано днес другата италианка в турнира – Флавия Пенета, буквално разгроми световната номер две Симона Халеп с 6:1, 6:3. Пенета изнесе истински урок по тенис, като показа защо води в преките двубои на румънката – 4:1 победи след днешния мач. Показателно за представянето на италианката беше как завърши мача – с 19 от последните 21 точки в нейна полза, включително отмерен, красив форхенд на линията за край на срещата. Класирането на Пенета и Винчи означава за пръв път италианки на финала на US Open в цялата история на турнира! Досега при жените на тази фаза италианка не се беше класирала никога.

Джокович срещу Марин Чилич в полуфинал на US Open

Новак Джокович се класира за полуфиналите на US Open. Световният №2 победи Фелисиано Лопес с 6:1, 3:6, 6:3, 7:6(2). В следващия кръг щ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com