Тенисистите ни запазват позиции в ранглистите, Надал е вече седми

12000
Тенисистите ни запазват позиции в ранглистите, Надал е вече седми

Сериозни промени настъпиха в световната ранглиста при мъжете след приключването на четвъртия за годината Мастърс турнир – този в Мадрид.

Неочакваната за мнозина титла на Анди Мъри в испанската столица позволи на шотландеца хем да запази мястото си под номер 3 в света, хем изтика назад две от големите имена в света на тениса. Първата ракета на Испания Рафаел Надал е вече номер 7 и ако на Мастърса в Рим един измежду Кеи Нишикори и Томаш Бердих стигне полуфинал, то Надал не може да мине над номер 5 преди „Ролан Гарос”.

Най-добрите ни тенисисти запазват позициите си в ранглистите

Под номер 11 започва новата седмица първата ни ракета Григор Димитров в ранглистата на ATP. Димитров стигна до четвъртфинал на Мастърса...

Нашата първа ракета Григор Димитров остава номер 11 в света и днес играе първия си мач в Рим - срещу Йежи Янович, от 13:00 часа българско време. Освен Надал, и Нишикори губи едно място и застава под номер 6. Номер 4 и номер 5 са съответно Милош Раонич и Томаш Бердих, но Раонич ще се подложи на операция на десния крак и пропуска със сигурност Рим. Водач продължава да е Новак Джокович, пред Роджър Федерер.

В годишната ранглиста, която определя осемте най-добри за Финалния Мастърс в Лондон, водач отново е Джокович, но номер 2 е Мъри, а номер 3 е Бердих. Надал е номер 6, докато Федерер е чак седми. Григор Димитров в момента е номер 13.

При жените големи промени в първите десет няма. Серина Уилямс е първа, следвана от Симона Халеп и Мария Шарапова. Като номер 9 вече е Андреа Петкович, а Карла-Суарес Наваро се връща под номер 10. Цветана Пиронкова е номер 52, като днес излиза в Рим срещу Зарина Диас, а Сесил Каратанчева остава номер 106.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com