Ананиев си призна, че може да се строи изцяло нова конструкция за детската болница, не каза цена

4938
Ананиев си призна, че може да се строи изцяло нова конструкция за детската болница, не каза цена
Снимка: БГНЕС

Даже ми е неудобно да почна да отговарям на този въпрос, защото вътре имаше много некомпетентност и незнание. Така здравният министър Кирил Ананиев по въпроса с т.нар. детска болница – в здравната комисия на парламента.

Здравният министър заяви, че в техническото задание на избрания изпълнител т.е. "Главболгарстрой" е обещано да се извърши допълнително изследване на конструкцията и ще предложи най-доброто конструктивно решение, което може да включва и строеж на нова конструкция. Припомняме, че сегашната конструкция е от миналия век!

Румен Радев: България единствена в ЕС няма обособена детска болница

Не трябва да се приспособяваме към съществуващата конструкция за национална детска болница, а да изградим съвременна такава. Това каза ...

Попитан изрично дали това няма да надхвърли много повече като цена един проект, с който се посочва от нулата, Ананиев отвърна, че можел да заведе депутата от БСП Анна Славова в здравно министерство и да ѝ покаже, без да говори в конкретика за цената!

Според Ананиев, той приключил процедурата за Многопрофилна национална детска болница преди извънредното положение. До 1 месец съм длъжен да сключа договор, уточни той. Значи ли, че трябва да нарушавам закона и да ходя да ме съдят, попита здравният министър.

Три поколения хора чакат да се построи тази болница – ако спра проектът, още 30 години тази държава няма да има такава болница, продължи Ананиев с излиянията, след като му беше казано, че скелето е старо, на десетилетия, и не са предвидени ключови отделения и помещения. Няма отделения, лаборатории, които да липсват – това е информация, която е много стара. Тази болница има всичко необходимо, за да лекува нашите деца комплексно.

"Януари месец възложихме проучване, което нееднозначно показа, че сграда, разбира се с някои възстановителни неща, сградата напълно отговоря на земетръсните условия. Цялата процедура беше прозрачна. Отговаряхме ежедневно на всички въпроси, които ни се задаваха. Водихме разговори с т.нар. протестиращи, няколко срещи имахме, на които им отговорихме на всички въпроси. Имаше две обжалвания – КЗК и ВАС оставиха без последствия тези възражения", обобщи Ананиев. И заяви самоуверено, че ако направи подписка, щял да събере 2 млн. подписа за детската болница – заради факта, че има подписка с над 17 000 подписа, с която му се иска оставката заради скандалния проект – главно по причина много старото скеле, намиращо се до Александровска болница в София и липсата на необходими отделения и помещения.

Ананиев подписа договора за стореж на Национална многопрофилна детска болница

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа днес договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инжене...

Как точно Ананиев и държавата говорят с хората, които им казват, че проектът е твърде стар и много скъп и нерентабилен - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Проф. Григор Димитров: 50% от бюджета на НЗОК е за болнично лечение

Удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Без европари за Детски център за лъчелечение и протонна терапия - защо, пита Карлос Контрера

Първи случай на лаймска болест у нас

Инфекционист: Трябва да се научим и сами да отстраняваме кърлежите

"Няма основание за паника": Инфекционист напомня, че дозите при ваксината срещу морбили са две

Проф. Ива Христова с подробности за случая на морбили у нас и ухапванията от кърлежи

Няма открити нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване