Борисов преизбран за лидер, ГЕРБ се закле никога да не се коалира с БСП

9380
Борисов преизбран за лидер, ГЕРБ се закле никога да не се коалира с БСП
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов бе преизбран за председател на ГЕРБ, а с 1079 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ партията прие декларация, че не желае да се коалира с БСП не само днес, но и в бъдеще.

Решението бе взето на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партията.

Цветанов: Президентът и БСП са като скачени съдове

Президентът и БСП са като скачени съдове. Постоянно говорят за оставки. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парла...

ГЕРБ санира хиляди блокове, а БСП открадна хиляди предприятия. Това каза самият лидер на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

По отношение на приватизационните сделки и предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, Борисов заяви по адрес на БСП: „Казват, че искаме да атакувате приватизационните сделки. Не, искаме да атакуваме този, който първи е допуснал да бъдат така направени и да си понесе отговорност“. Според него БСП се плаши от този разговор. По думите му по време на 41-ия, 42-ия Конгрес на БСП са фалирали 26 банки.

Лидерът на ГЕРБ коментира и последното решение на Националния съвет на БСП, с което се даде разрешение на председателя на партията да се подпише под предложенията на ГЕРБ за Конституционни промени, свързани с приватизацията.

„Председателят щял да гласува „за“, ама партията щяла да гласува „против“, за да не може да стане това. Защо?“, попита Борисов и определи това като популизъм и хвърляне на прах. „Затова, че сме санирали на хората блоковете, трябва да ни отричат от сутрин до вечер. Нашето се вижда за хората. Хиляди блокове направени, а тяхното е хиляди предприятия откраднати“, изтъкна премиерът.

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП, допълни той.

ГЕРБ посочиха Нинова като активен участник в приватизацията

Възприели сме от петте варианта, че трябва да повишим нивото на законодателна уредба с най-високото - чрез изменение на основния закон ...

„Днес надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той. „Един път бях демократ, ето ви властта, втори път ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ. „Как си го представят физически - предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства“, попита Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

„Сега е моментът с общи усилия да придвижим напред темата Западни Балкани, това устройва всички“, заяви той. „Разговаряхме с колегите от ЕНП, действаме демократично, с ЕП, ЕК и лидерите на големите европейски държави“, обясни Бойко Борисов. „Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още той.

"Стана ми мъчно за Йорданка Фандъкова, че 100 души, 50 от БСП й искат оставката. Излезнали да спасяват София. Питам ги от кое ще спасят София", коментира Борисов.

„Когато излизат и нападат жена с такива аргументи, ГЕРБ е длъжен да я защити“, заяви той. „Няма несанирано училище и детска градина през последните 6-7 години на фона на синьо-червена мъгла преди това“, коментира лидерът на ГЕРБ.

"Да спасим София от спасителя. Тези, които търсят къде има липсващо колче, са си мълчали, защото преди нас не е имало и едно колче", обясни Бойко Борисов.

Управляващи и опозиция забравиха, че щяха да се съобразят с референдума

И управляващи, и опозиция забравиха клетвите си, че ще се съобразят с волята на хората след референдума, иницииран от водещия Слави Три...

„Благодаря на коалиционните ни партньори „Обединени патриоти“, че са тук и разсейват ежедневно страховете, които се опитват да вменят“, посочи председателят на ГЕРБ. „Благодаря на всички, че в изказванията си не споменаха БСП и имената им, защото техните конгреси са антиГЕРБ и антиБорисов“, коментира той.

„Надявам се тези в парламента да намират общ език. Друг освен нас с патриотите нямаше как да направи правителство“, поясни лидерът на ГЕРБ.

„На тези, които искат предсрочни избори, да им напомня, че те струват 50 млн. Ако искат да променим Конституцията на всеки 6 месеца да правим избори, да даваме 50 млн. лева и всички загубили да казват, че искат пак избори“, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика