Иванчева и Петрова: На лъжата краката са къси

4460
Иванчева и Петрова: На лъжата краката са къси
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Убедени, че истината ще излезе на яве и ще бъдат оневинени Десислава Иванчева и Биляна Петрова заявиха на влизане в съда, че очакват справедлива присъда. "Прокуратурата вероятно ще поиска 30 години, но няма как да стане, тъй като доказателства няма", заяви Иванчева. "Очакваме и да се види как работи прокуратурата не само по нашия случай, но и по всички случаи, защото всеки човек може да се окаже на нашето място с абсолютно измислени обвинения", добави Биляна Петрова.

Тя бе категорична, че човек трябва да се бори, когато истината е на негова страна. "Колкото и да е трудно не бива по никакъв начин да се предаваш, защото на лъжата краката са къси и рано или късно, когато знаеш, че фактите са на твоя страна те ще излезнат наяве", заяви още Петрова. Тя подчерта, че са невинни. "Пари не сме искали, не сме взимали и няма никакви доказателства за това нещо", заяви тя.

Прокуратурата опита да върне делото "Иванчева" от самото начало - без успех

Държавното обвинение поиска отвод на председателстващия съдебния състав съдия по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Ив...

"Светването като коледна елха е защото те положиха усилия да ни замърсят", каза още Петрова и добави, че има няколко хипотези, "включително един човек пипа парите и после ми нагласява ръцете".

Справедливо наказание, според нея е да се разследват и обвиняващите и да се разбере кой е сценаристът и кой е изпълнил главните роли в тази постановка. "Да не забравяме, че СРС-та започват с оферта от прокуратурата за 15 000 лв - там имаше данни за корупция и никой не разследва тази корупция, както не се разследваха и десетките сигнали за откраднати общински имоти, които ние подадохме", добави Петрова.

Иванчева съобщи, че с Петрова ще заведат дело срещу прокурора Иван Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, което е в техен ущърб. Петрова уточни, че визират Гешев, а не държавата, защото смята, че който е виновен той трябва да плаща, защото не държавата е говорила неистини. "Не може едно лице, което във власт да си позволява да лъже", добави Иванчева. Според нея би трябвало да се промени закона, така че прокурорите знаейки че лъжат те да носят отговорност. "Не държавата, не хората, не от нашия джоб, а самите те физически да носят материална и парична отговорност и да бъдат наказвани", категорична е тя.

Соченият за основен посредник в историята с подкупа на Иванчева се отказа от показанията си

Бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който е един от обвиняемите по делото "Десислава Иванчева" (за подкуп в особено големи ...

"И да има равенство, да няма чадър над никого, да се разследват всички. Както към нас приложиха строгостта на закона, така и да приложат към себе си", настоя Петрова и припомни, че са изнесли данни за бащата на Гешев, но няма реакция, защото според нея там има чадър. "Ще видите за още колко чадъра и по това дело днес ще стане ясно и че се използват хора, които са нарушили някъде закона, за да участват в сценария".

Съдът даде ход на делото. Докато течеше пледоарията на прокуратурата изведнъж се чу трясък в залата. Няколко от участниците се оказаха на земята. Счупила се релсата, на която са закачени седалките им. Няма пострадали. Само повече правостоящи. Заседанието бе прекъснато за кратко, за да бъдат донесени столове и нова пейка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 11 май 2024 г.

Горските предприятия като взаимоспомагателни каси. Кое дава най-много безлихвени заеми?

Три институции утвърдиха Методиката за съответствието на машините за вота

Обявиха кои български творци ще получат отличието "Златно перо" за 2024 г.

Корабът „Руен“ е във Варна, ще го ремонтират

Увеличението на пенсиите от 1 юли може да е по-малко, ето защо

Реорганизират движението на влакове от гарите София и София-Север

Волгин остана без престижна награда от "Шалом"

Матева опроверга Главчев: Резултати от изборите ще има в срок

Жълт код за силни ветрове в шест области на страната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com