Йончева се опасява, че Германия ще ни върне 60 000 мигранти

5349
Йончева се опасява, че Германия ще ни върне 60 000 мигранти
Снимка: БГНЕС

Ние сме пуснали 60 000 мигранти да преминат нелегално към Европа и има риск за България те да бъдат върнати от Германия у нас. Това стана ясно от думите на депутата от БСП и журналист Елена Йончева по темата за мигрантската криза и предизвикателствата пред решаването ѝ в ефира на bTV.

Истината е, че преградното съоръжение, което направихме, то ги канализира (мигрантите - бел. ред.). Вие да сте чули за разбит голям канал за мигранти? Аз не съм чула. Ние сме пуснали 60 000 мигранти да преминат нелегално към Европа. България на практика признава, че контролира тези канали след като не сме разбили нито един канал, поясни Йончева.

Елена Йончева: Всеки български гражданин страда от ГЕРБ

„Всеки вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов е закъснял. От това страда всеки български гражданин." Това каза пред...

Аз смятам, че истината в един момент ще излезе и ще стане ясно за какво става въпрос. Нямаме вариант да кажем, че не искаме тези хора да бъдат върнати в България. В резултат на Дъблинското споразумение ще ни бъдат върнати, коментира още Елена Йончева.

Припомняме, че германската управляваща коалиция стигна до консенсус за нов закон за миграцията. Според консенсуса, връщане на мигранти от Германия ще има само ако става въпрос за поискали убежище хора в друга страна-членка на ЕС и само ако Германия и въпросната държава-членка имат подписано споразумение.

Концесията на летище София

Ние не можем да кажем на кого ще бъде дадено на концесия летище София, но самият факт, че се взима на тъмно и не се дава информация на депутатите и коалиционните партньори на ГЕРБ, показва, че нещо се крие, изрази опасение Йончева. Имаше много европейски туроператори, които искаха да участват в концесионирането. Но накрая останаха само две турски фирми. Ние не казваме, че е лошо турска фирма да вземе концесията. Едната от турските фирми, които щяха да спечелят концесията, ако не я беше прекратило служебното правителство, е фирмата, която строи най-голямото летище в Истанбул, стана ясно от думите на депутата от БСП.

ГЕРБ отговори на БСП - иска оставката на Йончева

ГЕРБ и БСП влязоха в поредна битка по скандала "Кумгейт", в основата на който стоят депутатите Делян Добрев и Елена Йончева. Двете па...

Според Йончева летище София е печелившо летище. За миналата година е имало над 11,5 млн. лв. печалба.

По думите на Йончева ставаме до голяма степен зависими от Турция - заради мигранти, енергийни проекти и евентуалното отдаване на концесията на летище София на турска фирма. Целият информационен масив, който има летището, ще се използва от държавата, която поема концесията, отбеляза Йончева. Виждаме, че Турция държи един голям коз в ръцете си - мигрантите.

Според Йончева ГЕРБ продължават да приемат лобистки закони, като този с бездимните цигари. Дава се много лош знак към чуждестранните инвеститори. 1000% при управлението на Борисов са намалели чуждестранните инвестиции, отбеляза още Елена Йончева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика