Каракачанов обобщи случая с Виктория Маринова като пример за "тази част от обществото"

3169
Каракачанов обобщи случая с Виктория Маринова като пример за "тази част от обществото"
Снимка: БГНЕС

Имаме едно предложение още отпреди години – основно преразглеждане на съкратено съдебно следствие. Става въпрос за умишлено престъпление или такова, извършено под въздействието на алкохол. Това не се прие, заяви военният министър Красимир Каракачанов, който видя в това "опит да се правим на прекалено либерални" заради Европа. И наблегна, че Северин Красимиров, ако си признае за убийството на русенската телевизионна водеща Виктория Маринова, ще получи до 30 години затвор и можело да излезе на свобода предсрочно, след 15 години. Юристи вече коментираха, че няма начин случаят да се преразглежда преди да изтекат 20 години от евентуална 30-годишна присъда.

Привърженик съм за такива престъпления да има смъртно наказание, но съм наясно, че обществото и парламентът няма да го подкрепят, продължи военният министър пред Нова телевизия. Според него няма начин такива убийци да се поправят в затвора и да се върнат сред обществото свободни.

Каракачани и хампарцумяни

Че предложението на Каракачанов да се въведе таван на печалбата в кошницата на най-важните продукти - хляб, мляко, сирене, масло, месо ...

На въпрос защо тогава да ползваме изобщо затвора, като той не помага за превъзпитание, Каракачанов заговори Норвегия и как Андеш Брайвик, който уби 77 души, щял да излезе от затвора, а отсега пишел постове в социалните мрежи и съдел държавата, че нямал бърз интернет.

Известният с оперативния си прякор агент Иван в Държавна сигурност министър засегна и въпроса за системата – как нямало интеграция, пък били изхарчени милиони, без да засегне кой носи отговорност за разпределението на финансови средства за интеграция и кой трябва да санкционира, когато пари не се харчат по предназначение. Вместо това Каракачанов обвини "тези хора" (бел. ред. – в стенограмата на правителственото заседание от 10 октомври министърът използва думите "тази част от обществото"), визирайки малцинствата, че лъжат, живеят от измами и не работят. Същевременно той обяви, че сегашното правителство направило немалко места, но ако се приложели по-твърди мерки, веднага гръмвали "псевдоевропейски политици" и защитници на човешките права.

Относно идеята да има химическа кастрация на изнасилвач, Каракачанов отвърна, че „може би той ще прави същото с другите затворници” след 2-3 години застой. ВМРО обаче щяло да обмисля и обсъжда дали официално да предложи въвеждане на химическа кастрация.

Сигурност - вътрешна и външна

Румен Радев: Убиецът на Виктория трябва да понесе цялата тежест на закона

От Троян президенът Румен Радев призова съдебната власт и полицията да решат бързо и справедливо случая с убитата Виктория Маринова. Д...

Каракачанов потвърди и, че днес, 15 октомври, пак няма да има коалиционен съвет. Този съвет се отлага от началото на миналата седмица, когато председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров поиска оставката на вътрешния министър Младен Маринов, защото съпругата на Сидеров Деница Гаджева е била тормозена на пътя. Каракачанов обаче защити Маринов за конкретния случай. И обяви за спекулация, че Светлозар Лазаров може да е следващият главен секретар на МВР, след като вече беше такъв по времето на Орешарски. Военният министър дори каза, че "никой не е търгувал” с името на Лазаров.

Относно новият изтребител за ВВС, военният министър обяви, че „една от офертите” била много финансово изгодна. Трябвало обаче да се правят допълнителни сметки – например за експлоатация и поддръжка. Срокът на ниво "комисия" да бъдат обсъдени офертите е 19 октомври, но Каракачанов смята, че щяло да има забавяне от десетина дни в работата – заради уточнения по офертите. Припомняме, че оферти дадоха САЩ – за нов F-16, Швеция – за нов "Грипен" и Италия – за втора ръка "Юрофайтър".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика