МВР търси кой да го реформира за 1.5 млн. лв.

1995
МВР търси кой да го реформира за 1.5 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

МВР цялостно ще реорганизира дейността на структурите си, за да повиши ефективността им. Това става ясно от обществена поръчка на прогнозна стойност от 1 150 000 лева, публикувана на ведомствения сайт в понеделник.

Това е следващата стъпка от плана на вътрешния министър Валентин Радев за поредна реформа на силовото ведомство, започнала с функционален анализ на министерството, чиито резултати обаче все още не са обявявани.

Вътрешният министър: Преди десетина години имаше повече бягства

Стремим се, всеки ден ставаме по-добри. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев, според когото "правим по-добри неща". Вътрешния...

Основната цел на настоящото ръководство бе да установи дублиращите се структури в системата, след което да е препроектира и обучи служителите, така че да се подобри ефективността в работата им.

Настоящата обществена поръчка се разделя на четири основни етапа: поектиране на нова структура на МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството; изготвяне на Единната методология за реинженеринг на процесите в МВР и Наръчник на нейното прилагане; извършване на реинженеринг на процесите в МВР; провеждане на обучения, базирани на резултатите от извършения по Дейснот 3 реинженеринг.

Според решението на шефа на дирекция "Обществени поръчки" в МВР Георги Балабанов, упълномощен за целта от министър Радев на 31 юли, въпросната поръчка няма да бъде разделяна на обособени позиции, "тъй като частите от предмета на поръчката, поради своето естество, не могат да бъдат възложени на повече от един изпълнител".

"Участникът трябва да има реализиран минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която участникът е създаден или започнал дейността си, в размер не по-малък от прогнозната стойност на обществената поръчка", е записано в обявлението.

Почти три месеца полицаите в България са издавали незаконни административни актове?

Служебните полицейски карти, с които полицаите в България се легитимират като законни представители на МВР, са отдавна изтекли – ...

В документа се уточнява още, че МВР визира професионален опит при изготвяне на методологии, провеждане на реинженеринг и обучение. Сред останалите условия към кандидатите са "обезпеченост с човешки ресурси, които да събират и обработват информация от всички структури на МВР", както и "разполагаемост с инфраструктура за провеждане на обученията".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com