Павлова пази председателството – да не споменаваме думата "корупция"

2528
Павлова пази председателството – да не споменаваме думата "корупция"
Снимка: БГНЕС

Явно сега е моментът да го правят, опитите за дискредитиране на правителството са факт, по директен и индиректен начин. Дискредитирането на правителството е очевидно желание на опозицията и на определени групи хора, това е тяхно права. Дискредитирането обаче носи изключително негативен отзвук за държавата. Така министърът на европейското правителство на България Лиляна Павлова коментира обстановката с многобройните протести, които ще станат факт днес, 11 януари, точно когато на практика официално се открива българското председателство на ЕС.

Трябва да спрем да се принизяваме, да споменаваме думата "корупция". Корупцията е усещане, обясни Павлова, която добави пред bTV, че във всяка европейска държава се случват протести всеки ден.

Британският посланик не видя прекалена корупция в България

Не съм виждала корупция в България лично, но съм получавала сигнали от английския бизнес. Има някои успехи в борбата с организираната п...

Министърът определи за "дълбоко контрапродуктивно" търсенето на "конспирации" в убийството на бизнесмена Петър Христов. Нека не фокусираме вниманието, да сме спокойни – така отговори тя на въпрос дали все пак не е от значение, че такова знаково убийство става точно преди европредседателството и убит е човек, приближен до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Вместо това Павлова каза, че всички гости на България трябва да спокойни и че сигурност има. Видяхме, че държави с най-високо ниво на развитие станаха жертви на терористични актове, никой не е застрахован, но не трябва да се фиксираме и да живеем в страх, добави тя.

България е призована и е приела роля на този кораб "Европейски съюз", на който, в бурното море, трябва да търсим консенсус между 27 държави. Но това не значи, че трябва да спрем да се занимаваме с вътрешните си проблеми, каза Павлова.

Същевременно зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов коментира един от болезнените за властта казуси – със сваления билборд в София, който на английски език съобщаваше какви са заплатите в МВР. Изключително е смешно махането на билборда на кръстовището на ул. "Гурко" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата, смята Кузманов, който напомни пред Нова телевизия какви билборди с послания по адрес на Бойко Борисов е слагал например Яне Янев преди години. Кузманов каза и, че на започващата в този момент среща на полицаите с Борисов трябва да чуят категорични неща, че да се откажат от протеста си довечера. Пред Actualno.com от СФСМВР казаха, че ще опитат да стигнат до площада пред Народния театър "Иван Вазов" и да протестират там в периода 18:30 - 19:00 часа.

Бъдещето на ЕС

Караянчева: Критиките от чуждите медии са инсинуации

Не мисля, че тръгваме лошо, жалко за убития гражданин. Такива събития се случват във всяка една европейска държава. Европа работи за сп...

Нужни са може би революционни стъпки – например прагът от 1% от БВП като вноска в бюджета на ЕС може би ще трябва да се увеличи. Това посочи като приоритет за бъдещето на ЕС ръководителят на представителството в България на Европейската комисия Огнян Златев в коментар за bTV относно започващото ни председателство. Той имаше предвид европейската бюджетна рамка за следващия седемгодишен период (2021 - 2027), след Brexit. Златев не видя "клопки и капани" в българското председателство на ЕС.

По отношение на темата "пари в бюджета на ЕС", Лиляна Павлова видя ролята на България като балансьор, без да казва каква е нашата позиция – дали да се увеличат вноските. Трябва да проведем дебата в следващите седмици, уточни министърът ни по въпросите на европредседателството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика