Прокуратурата за трагедия с прегазен човек: Собственикът на колата е вече обвиненият

4024
Прокуратурата за трагедия с прегазен човек: Собственикът на колата е вече обвиненият
Снимка: Actualno.com

Обвиняемият по случая П.З. е собственик на автомобила BMW с регистрационен номер "В 9113 РН", с който на 10 септември беше прегазен и почина балетистът от Държавна опера-Варна Мартин Чикалов. Това заяви говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров пред Actualno.com.

Г-н Лазаров не разкри кой стои зад инициалите, като уточни, че името ще бъде оповестено в производството по искане на мярка за неотклонение, но по наша информация става въпрос за г-н Петър Здравков. Той е купил автомобила от г-н Виктор Димитров на 30 август – съгласно договор, който г-н Димитров публикува във Facebook. Причината г-н Димитров да стори това е, че наяве излезе информация, че BMW-то е негово – в личния му профил във Facebook има множество снимки на въпросния автомобил.

Подозрение: Дали задържан за прегазен човек във Варна е точният извършител?*

39-годишен велосипедист почина, след като бе блъснат от лека кола в град Варна. Пострадалият колоездач е бил настанен в болнично заведе...

Изрично г-н Лазаров заяви пред Actualno.com и, че към момента единственият обвиняем по случая е П.З. Извън предмета на разследване е това дали Димитров и П.З. имат някаква връзка и дали следствието разглежда хипотеза за евентуална вина и на г-н Димитров. Actualno.com изрично попита дали информацията, че автомобилът има сключена застраховка "Гражданска отговорност" на името на Виктор Димитров само 1 ден след като е продаден е вярна, дали представлява интерес за органите на реда и дали е основание Димитров да бъде разследван и евентуално обвинен в нещо. Отговорът на Окръжна прокуратура-Варна гласи следното – в конкретния случай събраните по делото доказателства сочат, че шофьор е бил П.З. Дали на негово име има сключена застраховка "Гражданска отговорност" за BMW-то е въпрос, който стои извън предмета на доказване в наказателното производство за транспортното престъпление, буквално каза говорителят на Варненската прокуратура Радослав Лазаров. Той добави и, че "юридическата собственост е само една от индикациите за това кой би могъл да бъде шофьор" на въпросния автомобил и подчерта, че има още доказателства и това кой е собственик не поставя под съмнение останалите доказателства относно вината.

Припомняме, че според официална информация обвиняемият П.З. не е имал шофьорска книжка и два пъти е глобяван заради това, че шофира без книжка – единият път още когато е бил непълнолетен. Прокуратурата му повдига обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. При доказване на вина може да влезе в затвора за 15 години.

Иначе пред БНР Радослав Лазаров обяви, че в колата по време на удара имало и втори човек, който е бил разпитан, но не каза нищо повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com