Убийството на Петър Христов е преразпределение на бизнес територии, обяви експерт

3986
Убийството на Петър Христов е преразпределение на бизнес територии, обяви експерт
Снимка: БГНЕС

Убийството на бизнесмена Петър Христов е поредното за преразпределение на бизнес територии. Това мнение изрази проф. Николай Радулов, водещ експерт на националната сигурност по повод убийството на бизнесмена.

Христов беше застрелян с осем куршума пред офиса си вчера (8 януари) и по-късно почина в болница.

Радев поиска от МВР усъвършенстване на работата в борбата с престъпността

Държавният глава Румен Радев обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да ...

По думите на Радулов, убийството на моделиера Александър Антов, извършено на 9 януари 2016 година, пък е било знаково за процеса - как ще се преразпределя вече натрупаният легализиран, съществуващ и уважаван капитал преди спирането на еврофондовете през 2020 година.

Радулов подчерта, че тези убийства нямат за цел да ударят държавата, но я улучват, защото тя е дискредитирана от случващото се.

"Сега, с намаляване на евросредствата, защото те не са безкрайни, ще има преразпределение на съществуващите пари. Средствата, с които ще могат да оперират такъв тип хора, ще бъдат доста ограничени в рамките на държавния бюджет и битката за всяка поръчка ще бъде много люта. Така че, познавайки нашата действителност и виждайки как МВР се разглобява на съставните си части, според мен най-лошото още не е дошло", смята експертът, цитиран в интервю за "Фокус".

"Първият изстрел" по този капитал беше по моделиера Антов – КРИБ тогава даде ултиматум на правителството да разкрие убиеца, съответните служби декларираха, че са по следите му, но нищо не се случи – нито КРИБ продължи с протестите си, нито убиецът беше намерен. И едно друго съмнение, което съществува в хората – сегашният закон за борба с корупцията изглежда като инструмент за преразпределяне на средствата", коментира той.

Още една версия за убийството на собственика на "Айрян Балкан"

Още една версия за убийството на бизнесмена Петър Христов беше тиражирана от Българското национално радио (БНР). Според БНР Христов мож...

Според него проблемът на криминалните и специалните служби у нас е липсата на агентура. Експертът опроверга данните, че през последните години агентурата се е удвоила и дори утроила, като уточни, че всъщност се е разпределила върху два пъти по-малко хора.

Той предупреди още от опасността от радикализация заради безсилието на МВР да събере доказателства при такива случаи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com