Васил Божков с нов сигнал - намесени са Кирил Домусчиев и Нова телевизия

13966
Васил Божков с нов сигнал - намесени са Кирил Домусчиев и Нова телевизия
Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е замесено името на бизнесмена Кирил Домусчиев и Нова телевизия.

Припомняме, че вчера с кратко видео обръщение от Дубай, бизнесменът заяви, че ще публикува нова част от сигнала си и изрази надежда "този път някой да я прочете".

"Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой", пише Божков в поредната си публикация в своята Facebook страница.

"По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС", отбелязва намиращият се в Дубай бизнесмен като така коментира договора си с телевизията за реклама на "Националната лотария".

"Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", убеден е Васил Божков, като препечатва текста от паметната записка, написана ръчно:

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако Нова ТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в Нова ТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Знаете, в петък сутринта на страницата си Васил Божков публикува два скрийншота от чатове с човек, който е записан като "Vladi Goranov".

Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по хазарта - бел. ред.). Ето как се случваше", написа Васил Божков към приложените скрийншоти.

Междувременно в интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV от 8 май бизнесменът заяви, че "бухалките вече не са прътове и вериги. Бухалките са Прокуратура, ДАНС и НАП - съсипват всичко. Едни им казват “мафия”, други - “хунта”. По думите на Божков България не е правова държава, защото се управлява от хунта в момента.

Проф. Герджиков: Собственик на "Левски" все още е Георги Попов

След като видях вчера джирото на акциите на „Левски“, съм категоричен, че нищо не е станало – собственик на акциите е...

Пред Антон Хекимян Васил Божков поиска оставката на финансовия министър и коментира още, че с него е общувал много пъти за хазартния бизнес. Последва реакция на Владислав Горанов: "Ако Божков докаже твърденията си, аз ще понеса своята отговорност - не само политическа. Нямам никакви притеснения, всичките ми разговори с него са били свързани с дейността му като един от големите собственици на хазартен бизнес в България", каза още Горанов на извънреден брифинг.

Междувременно от Министерството на финансите разпространиха позиция, от която става ясно, че "финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна".

В ефира на БНТ в събота обвинител номер едно Иван Гешев също коментира, че все още не е прочел съдържанието на текстовите съобщения. "Колегите, които го четоха, казаха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция", каза още Гешев.

И премиерът Бойко Борисов заяви в събота, че няма да се хване на въпросите на Васил Божков и Георги Попов. "Не искам акциите, те са на Сашо Диков, който ги разнася. Насила никой нищо не може да ти даде. Божков не ме касае", отговори Бойко Борисов по темата за акциите на футболен клуб "Левски". 

Темата продължава и в тези материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 17 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 16 април 2024 г.

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com