7 топ джаджи за всеки ученик

3182
7 топ джаджи за всеки ученик
Снимка: iStock

Можете ли да си представите света без технологични джаджи? Невъзможно е. Днес всичко от четенето до писането, от забавленията до ученето, от работата с документи до управлението на интерактивни ТВ канали, от споделянето на информация до съхраняването ѝ не би било възможно без джаджите. Същите тези джаджи помагат и на учениците и могат да се превърнат в техен верен приятел.

 

Преди да ви споделим за нашите най-любими седем джаджи, нека накратко маркираме ползите от тях:

 

- Насърчават автономното учене - понякога в класната стая е трудно учителят да отдели нужното време на всеки един ученик по отделно. За сметка на това през телефона и таблета учениците имат достъп до редица образователни приложения, които могат да помогнат в правилния момент с допълнителна информация или обяснение и да им помогнат да преодолеят затруднението си;

- Насърчават бързата комуникация - без значение дали става дума за споделяне на файлове, дискусия или пък представянето на презентация. Не само смартфоните, но и преносимите смарт принетри, както и умните химикалки могат да ви решат комуникационния казус във всеки момент.

- Насърчават ефективността - ако има нещо, което всички джаджи правят добре и в това няма никакъв спор, това е да пестят време. Вече може да носите интернет в джоба си, умните часовници ще ви напомнят за всичко важно, а гласовите асистенти бързо ще ви върнат точната и правилна информация.

 

А сега, по същество, ето нашите любими джаджи, с които да повишите ефективността в ученето:

1. Клауд пространство за съхранение на информация

 

Може да ви се стори странно, но както в работата ви това е нещо, което вероятно все по-често ползвате, така може да бъде и полезно в ученето. Учениците обработват огромен обем от информация през задачите и домашните, които изпълняват. В по-интерактивните класове пък им се налага да създават и по-обемисти проекти, например презентации, фото проекти или видео. Затова е препоръчително да осигурите безопасно сървърно пространство на детето си.

Едно безкрайно лесно решение, което можем да препоръчаме е Google акаунт и 15 GB безплатно пространство. Ако пък имате нужда от по-специализирано решение с бърз съпорт и възможност за допълнителни услуги, тогава си струва да разгледате Vivacom Cloud.

 

2. Виртуален асистент за бързи отговори

 

Виртуалните асистенти са новия тренд в дигиталния свят. И с тях е все по-лесно да контролирате няколко различни устройства като смартфона си, умните си говорители, лаптопа или пък нещо друго, което подлежи на свързаност.

Тези джаджи се активират лесно, само с една гласова команда и могат да отговорят сравнително точно на огромен набор от въпроси, свързани с търсене на конкретна информация. Може да ги използвате и за да си нагласите напомняния за важни срокове или задачи, както и да си пуснете релаксираща музика, ако сте уморени.

И ако те са приложими поради тези причини във вашия живот, то защо да не бъдат и в живота на учениците, които се нуждаят още повече от бърза връзка с интернет и отговор на разнообразни въпроси.

 

3. Преносим Wi-Fi рутер

 

По-голямата част от джаджите, които ще са нужни за ефективното учене на детето ви ще имат нужда от безжична връзка с интернет навсякъде. А от опит знаем, че интернет връзката в училище не е винаги най-надеждната. Затова и на пазара се предлагат огромне набор от преносими wi-fi устройства, които ще решат този проблем.

На българския пазар има редица решения, а Vivacom предлагат услугата “Mobix”, която ще ви осигури връзка навсякъде. 

 

4. Слушалки, редуциращи шума

 

Петър Вълчовски: Най-големите фенове на „Музей на пчелата” са децата

Днес ви срещаме с Петър Вълчовски - председател на неправителствената организация „Биоград София” и един от хората, стоящи ...

Това не са просто слушалки за слушане, а слушалки, които ще изолират слушателя от заобикалящата го среда. Това може да е изключително полезно в по-шумни ситуации, които обаче налагат бърза концентрация.

В момента Vivacom предлагат любопитна комбинация от слушалки и таблет. На специален промоционален план може да оборудвате детото си не само с едно, но с две полезни устройства - Emoji слушалки с Bluetooth свързаност и таблет Prestigio Q Pro. Всичко за тези две устройства може да научите в сайта на Vivacom, ето тук.

 

5. Преносим принтер за есета и снимки

 

На учениците и особено на студентите, често им се налага да принтират документи, домашни или друг тип информация. Чакането на опашки може да им бъде спестено с едно съвременно и много практично устройство - преносим принтер. Пазарът предлага разнообразие от марки, така че правилното решение тук се определя според джоба на клиента.

Николай Николов от ABLE Mentor: Ролята на образованието е да ни направи пълноценни членове на обществото

ABLE Mentor подкрепя ученици от горните класове на гимназия да развиват потенциала си, помагайки им да се ориентират по-добре в морето ...

 

6. Химикал с диктофон

 

Звучи ви странно нали? Това са така наречените умни химикали, с които да - може да пишете. Но също така имат вграден микрофон и могат да записват звук. Изключително полезно устройство за деца, които лесно се разсейват и не съумяват да запишат всичко. Химикалът ще чуе това, което те пропуснат.

Тук отново пазарът предлага разнообразие от решения, затова най-правилното е според вашия вкус.

 

Тийнейджъри представиха свои решения за медийна грамотност

Как да създаваме съдържание в интернет, без да застрашаваме сигурността си? Кои са белезите на фалшивите новини? Как да отразяваме етич...

7. Компютър, който да издържи всичко и да може всичко

 

Ще кажете, че такъв няма. Не, има и той в момента се предлага и на българския пазар. Ученето поставя различни предизвикателства пред децата, затова в тяхна помощ идва лаптоп, който е подготвен за всичко - Acer TravelMate Spin B3.

Зад сложната поредица от думи се крие устройство, което може да се ползва за писане на есета в режим мида; да се ползва за гледане на видеоуроци в режим палатка; да се ползва като таблет, когато трябва да се записва нещо на ръка.

Освен това държи на разливане на вода, падане от повече от метър и може да осигури мега бърз трансфер на данни, благодарение на светкавично бърза двулентова безжична свързаност 2x2 MIMO 802.11ac Wi-Fi.

 

О, да, за малко да забравим. Може да го намерите в мрежата на Vivacom ето тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com