3 лесни начина за справяне с неприятната пушаческа кашлица

62947
3 лесни начина за справяне с неприятната пушаческа кашлица
Снимка: iStock/Guliver

Тютюнопушенето е не само вреден за нас самите навик. То може да бъде повече от опасно и за околните. Дори повече рисково за тях, отколкото за нас. Нетренираният бял дроб, който поема цигареният дим, е по-предразположен към развиването на различни противопоказания и странични ефекти. Той е и много по-податлив на развиването на неприятни белодробни заболявания. Сред тях попада, разбира се, и рискът от развиване на рак на белия дроб.

Като изключим тези по-сериозни последствия от пушенето, всеки един пристрастен към цигарите страда и от пушаческа кашлица. В дните, в които коронавирусът вече е навлязъл на родна територия, хората изпитват сериозен страх от всеки, който се закашля. Независимо, дали това се случва в офиса, в дома, пред магазина, аптеката или на улицата.

Но как да се справим с пушаческата кашлица? Развитието на съвременната медицина и наука направиха достъпни много натурални средства за предотвратяване на хриповете. Такова са, например, капките с над 10 билкови екстракта NikotinOff. Освен тях, има и редица лесни стъпки, които можем да предприемем, за да тушираме никотиновия глад.

Пушаческата кашлица е често срещан проблем, който мнозина изпитват редовно. Тя се среща не само при сериозни пушачи, но и при хора, които живеят около пушачите дълго време. Често се влошава сутрин, а симптомите са склонни да намаляват с течението на деня.

Кое Причинява Пушаческата Кашлица?

Всеки път, когато запалите цигара, ресничките по косъмчетата по вътрешността на носа ви губят част от способността си да изтласкват химикали дробовете. Поради това, токсините остават в белите ви дробове за много по-дълго време, отколкото обикновено. В отговор на това, тялото трябва да кашля повече, за да премахне химикалите оттам.Кашлицата на пушача може да бъде особено дразнеща сутрин. Това е така, защото ресничките възвръщат способността си да премахват химикалите от белите дробове, когато не сте пушили няколко часа.

Това може да направи кашлицата ви много по-неприятна, когато се събудите. ‚Кашлицата на пушача‘ може да включва и постназално капене. Слузта се стича в гърлото ви. Кара ви да кашляте или изчиствате гърлото си често и това може да влоши състоянието. Най-добрият начин за справяне с пушаческата кашлица е да намалите броя на цигарите или напълно да откажете пушенето. Други традиционни методи за премахването на пушаческата кашлица включват:

  • Успокойте гърлото си с капки за кашлица, таблетки или гаргара със солена вода.
  • Пийте 6–8 чаши вода на ден, за да поддържате слузта в белите дробове и гърлото.
  • Повдигнете главата си над останалата част на тялото, за да сте сигурни, че слузът не се събира в гърлото ви.

А ето и още 3 лесни и изцяло натурални метода срещу пушаческа кашлица:

#1. Консумирайте Възможно Най-Много Вода!

Пиенето на вода носи много ползи за здравето. Водата е просто и ефективно домашно средство за временно облекчаване на пушаческата кашлица. Може да ви помогне да изчистите храчките и да дишате по-лесно. В допълнение, ще запази баланса на течностите в организма и ще предотврати дехидратацията. Последните проучвания сочат, че консумацията на 7 до 8 чаши вода може да помогне на пушачите да подобрят състоянието си при суха кашлица.

#2. Добавяйте Повече Чесън към Ястията!

Чесънът е естествен антибактериален агент и потентен антиоксидант, който може да помогне за укрепването на имунната система на организма. Освен това, той съдържа важни хранителни вещества, като фосфор, витамин С и желязо. Естествените му свойства могат да помогнат на организма да се бори с вирусите и да избегне сухата кашлица.

#3. Яжте Повече Мед и Пчелни Изделия!

Доказано е, че медът облекчава пушаческата кашлица през нощта. А и е по-силен от от декстрометорфан, който се съдържа в сиропа за кашлица. Освен това, медът съдържа антиоксиданти и противовъзпалителни средства. Консумацията на пчелни изделия може да блокира натрупването на слуз и да унищожи бактериите.

Пушете По-Малко с Грижа за Себе Си и Околните!

Отказването на цигарите е изключително трудно. Хората често минават през това изпитание в опит да запазят здравето на близките си и околните. Те нерядко разчитат и на натурални помощни средства, които да им помогнат да преборят последствията от тютюнопушенето. Не се свенете да направите всичко необходимо, за да туширате неприятните последствия от пушенето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com