3 растения, които са перфектни за отглеждане в банята

11121
3 растения, които са перфектни за отглеждане в банята
Снимка: iStock

Съхранението на растения във вашия душ има изненадващ брой предимства. Те не само помагат за пречистването на въздуха, но и имат способността да елиминират бактериите и да абсорбират излишната влага. Те могат да превърнат банята ви в успокояващо, подобно на СПА пространство, когато трябва да се облечете. Ако търсите прост и елегантен декор за банята, опитайте да отгледате едно от тези стайни растения, за които е известно, че процъфтяват в банята.

1. Орхидеи

Скъпо и търсено цвете, през последните години орхидеите станаха все по-често срещани и по-евтини. Тези деликатни цветя могат да бъдат намерени в почти всеки магазин на разумна цена. Тъй като орхидеите са родени в тропически климат, те обичат влажността и ще процъфтяват в парата на банята. Просто трябва да им осигурите минимална слънчева светлина

2. Змийско растение

Научното му име е Sansevieria trifasciata, но това домашно растение е известно с много имена. Някои го наричат змийско растение, поради характерни шарки по листата му. Някои дори го наричат ​​свекървен език, поради факта, че листата му завършват с твърди, остри връхчета. Но както и да го наричате, това растение е едно от най-лесните за отглеждане стайни растения .

Тези растение могат да бъдат оставяни сами за дълги периоди от време без много грижи. Те не изискват много вода, но влажните условия, като тези в банята, ще им позволят да абсорбират почти цялата влага, от която се нуждаят. Те могат да живеят и при условия на слаба светлина.

3. Папрати

Папратите са популярни стайни растения и има защо. Разгънатите им листа са красиви, а гъвкавостта им е впечатляваща. Способни да бъдат засадени на пода или окачени с кошници, папратите се предлагат в различни видове, форми и цветове. Тъй като всички сортове папрат живеят на горски терен, те процъфтяват в сянка и влажни условия.

Папратите се справят най-добре в бани със слаба светлина, като тези с прозорци с южно или източно изложение. Поставете папрат в саксия в ъгъла на банята си или, ако се чувствате особено приключенски, закачете папрата си точно над самия душ. Просто се уверете, че растението ви не се засяга  директно от водата от душа и че е окачено достатъчно ниско, за да можете да го достигнете, за да следите сухотата на почвата му.

Трябва да поливате папрата си само след като почвата му изсъхне. Те изискват меки до хладни температури през повечето време. Ако се чудите кой сорт папрат да купите, обикновената бостънска папрат може да бъде добър избор , тъй като този сорт се чувства идеално в баня.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Гинеколог: 11 банални правила за интимна хигиена, които всички момичета забравят

Червени флагове: 5 знака, че едно момиче може да загуби интерес

Месечни нумерологични прогнози за май 2024 г

Кои са 4-те знака, че той е привлечен от вас

Топ 4 на най-дразнещите зодии през 2024 г.

Всичко, което трябва да знаете за хипогликемията

Ето кои са най-харесваните зодии - любимците на всички

Кои фактори намаляват ефективността на лекарствата за високо кръвно налягане?

Тези ядки подобряват сърдечното здраве и контролират кръвната захар

Нови проучвания разкриват връзка между захарта и главоболието

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com