5 изпитани съвета при приготвянето на месо (ВИДЕО)

13187
5 изпитани съвета при приготвянето на месо (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

Ако не сте професионален готвач, приготвянето на месо понякога може да бъде истинско предизвикателство. Трябва умело да подберете подправките, да печете на точната температура и то нито повече, нито по-малко. За най-добри резултати ви предлагаме 5 изпитани съвета.

1. Мариновайте пилешкото (и не само) месо

Пилешкото месо трябва винаги да бъде добре сготвено, да не пуска сок и да се отделя на конци. Неговият вкус може да стане още по-добър, ако престои 30 минути в марината, а коричката може да бъде по-хрупкава, ако месото се намаже с мед и бира. Ако пък пилешкото месо се държи в прясно мляко, то ще стане по-сочно. Намаже ли се с лимонов сок, то ще стои по-бяло. Като цяло, е препоръчително да мариновате всяко месо, преди да го готвите. Най-добре да престои поне 2-3 часа.

2. Използвайте термометър за готвене

Търсите най-лесния начин, за да разберете, че месото ви е готово? Просто използвайте термометър за готвене. Обикновено цяло парче (бут/плешка) телешко/свинско/агнешко/говеждо е готово, когато вътрешната му температура достигне 63 градуса. На мляното месо са необходими 71 градуса, докато на пилешкото (цяло, мляно, на парчета) 74 градуса. По правило пилешките крила и пилешките гърди се готвят по-бързо от пилешките дреболии и бутчета.

3. Изберете фурна, която отговаря на нуждите ви

Ако наистина сте от хората, за които готвенето е изкуство и държите на добрите резултати, винаги избирайте качествени уреди. Teka Steak Master е първата и единствена фурна, благодарение на която може да се насладите на перфектен стек у дома. С качество, постижимо само в най-добрите ресторанти.

Изключителна технология, включваща специален мощен грил, достигащ до 700 градуса, чугунена скара за перфектно запечатване и усещане за месо, изпечено на въглища. И за да не се притеснявате за почистването, Teka Steak Master разполага с двойна система за почистване: пиролиза и HydroClean.

Вижте как работи тази иновативна фурна, която изпълнява всяко желание:

4. Не натискайте месото

Макар че може да е изкушаващо да натискате месото, докато се готви, не го правете. По този начин само изкарвате сосовете му и то губи от сочността си. По същия начин не трябва да го обръщате повече от веднъж, а и така ще имате по-хубава коричка.

5. Винаги оставяйте месо да престои няколко минути, преди да сервирате

Телешко, свинско, пилешко - почти всяко месо е по-вкусно, ако не се сервира веднага, след като е свалено от грила или извадено от фурната. Когато го оставите да си "почине" няколко минути (най-добре 3-4), позволявате на сосовете му, които са се събрали в центъра заради силната температура, да се разпределят равномерно. Резултатът е по-сочно и вкусно месо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Какво да правим при предозиране с магнезий

9 цитрусови плода, които заслужават място във вашия хладилник

4 начина да привлечете мъж Рак

Подкрепени от науката съвети за бързо и устойчиво отслабване

4 начина да привлечете жена Скорпион

Експерт: Тези 4 храни са страхотни за здравето на сърцето и мозъка

Какво влошава алергиите през нощта?

Какви огромни ползи ни носи водата от овесени ядки?

Какво е преддиабет и как да го предотвратим?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com