5 кожни проблема, които се появяват заради прекаляване с алкохола

5353
5 кожни проблема, които се появяват заради прекаляване с алкохола
Снимка: iStock

Следващият път, когато ви мине през ума „бих изпил още едно питие“, помислете за последствията. Те определено са неизбежни.

Споровете за ползите и вредите от алкохола са стари като света. От една страна, редовно се появяват страшни статии в духа на „една капка убива кон“, от друга страна, британски учени казват, че чаша вино с изглед към прозореца е полезна: предотвратява инфаркти, премахва радионуклидите и лекува рак. Както обикновено в подобни случаи, истината е някъде по средата, но днес ще налеем вода на първата мелница. Става въпрос за въздействието на концентратите върху кожата ви.

Влияние на алкохола върху кожата

1. Оток

Подпухнали очи и лице на следващата сутрин? Нищо изненадващо. Колкото повече алкохол поглъщате, толкова по-трудно е за тялото ви да премахне токсините, казват експертите. Препоръчителната стойност е не повече от две малки бири или чаши вино на ден, дори през уикендите. Съблюдавайте водния баланс. Правете упражнения на чист въздух, за да може организма да работи нормално и подуването да изчезне.

Лекари: Това е най-опасният алкохол

2. Мазна кожа и акне

Алкохолът кара мастните жлези буквално да полудяват. Нарушената регулация на хормоните и стимулирането на мастните жлези води до засилване на мазния оттенък, запушени пори и акне. Подсладените напитки допълнително засилват ефекта, защото захарта стимулира мастните жлези и насърчава възпалението. Заключение: пиенето на водка със сладък сок или похапването на вино със сладкиши е много лоша идея. Освен това справянето с мазния блясък по обичайните начини (като овлажняващи гелове) може да се окаже неефективна стратегия, по-добре е да използвате специални лечебни кремове.

3. Зачервяване

Алкохолът разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. В резултат на това кожата се зачервява и се потите по-бързо. Серумите против зачервяване, които укрепват стените на кръвоносните съдове, могат да помогнат. Ако останат видими червени ивици ще помогне само лазер.

Пиете алкохол на плажа? Ето какво може да ви се случи

4. Бръчки

Алкохолът ускорява стареенето на кожата. Виновен за това е токсичният разпаден продукт - ацеталдехидът, който частично се отделя през кожата и така се задържа в нея. Дехидратацията и недостигът на хранителни вещества също водят до по-бързо изтощаване на тъканите. За да избегнете подобни последствия, консумирайте възможно най-малко сладки напитки и пийте повече вода преди лягане. Околоочен крем с кофеин също ще ви помогне да изглеждате по-малко уморени на следващия ден.

5. Възпаление

Алкохолът отслабва имунната защита, така че кожните инфекции, като тези, причинени от бактерии или дрожди, се развихрят. Заздравяването на рани също е по-бавно, тъй като червата пречат на усвояването на основните микроелементи. Здравни добавки като цинк, витамин D, селен и омега-3 мастни киселини, витамин С, витамини от група В и биотин ще ви помогнат.

Въпреки това, най-добре е просто да пиете по-малко (или да не пиете изобщо). Според дерматолозите това все още е най-надеждният съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com