7 трика за ефективно отслабване без лишения

6051
7 трика за ефективно отслабване без лишения
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има редица неясноти, които са свързани с диетите, използвани с по-голям или по-малък успех за контролиране на телесното тегло. Това е резултат на недоказаната строго научно методика. По-долу са анализирани най-важните правила, които следва да се спазват, за да се получи траен отслабващ ефект от приложената диета.

Правила за траен ефект от диета

Първо, целесъобразно е да провеждате диетата си: 1/ редувайки редовни, краткотрайни гладувания и 2/ консумирайки храна в един по-къс интервал от време. Краткотрайните гладувания с продължителност ½ година са доказано ефективни и включват редуване на дневно гладуване (или постене) всеки втори ден, а в останалите дни – нормално хранене.

Второ, записвайте дневното си меню и физическото натоварване, на което подлагате тялото си; доказано е съществуването на положителна зависимост между загубата на коремни мазнини и честотата на контрол върху приема на храна и физическите упражнения.

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

Трето, хранете се съзнателно като подбирате как и къде се храните. Такава стратегия ви позволява да се насладите на храната; оставете в миналото бързото хранене, докато вървите пеша, карате колата си, работите пред компютъра или гледате телевизия… Дъвчете бавно и ще оцените вкусовите качества на храната, намалявайки при това телесното си тегло. Подбирате продукти с подхранващи вещества, за да се почувствате бързо заситени.

Четвърто, наблегнете на протеините в сутрешната си закуска (яйца, ядки, семена, каша от киноа, сардини и други), тъй като те притежават свойството да регулират хормоните на апетита, като снижават нивото на хормона грелин, отговарящ за чувството на глад и повишават нивото на хормоните на ситостта.

Как да преминем към здравословно хранене в девет лесни стъпки

Пето, лишете се от храни и напитки с високо съдържание на рафинирани въглехидрати, не съдържащи нито фибри, нито други полезни хранителни вещества. Консумирайки такива храни, вие пресищате организма си с глюкоза, което възпрепятства нормалното действие на инсулина и кръвната захар нараства. Складирането на висцерални мазнини се ускорява и телесното тегло се увеличава. Ето защо консумирайте здравословните: пълнозърнест ориз, хляб и макаронени изделия в комбинация с плодове, ядки и семена. Откажете се от газираните напитки с високо захарно съдържание и преминете на билкови чайове и плодова вода.

Шесто, включете в менюто въглехидратни храни на растителна основа и ще получите трайно усещане за ситост, а липсата на апетит води косвено и до загуба и на тегло. Богати на фибри храни са: пълнозърнестите закуски, макаронени и хлебни изделия, овес, ечемик и ръж, както и плодовете и зеленчуците, бобовите растения, ядки и покълнали семена.

Седмо, консумирайте храни, които попаднали в организма, увеличат броя на добрите бактерии в червата. Такива храни са разнообразните растения: плодове, зеленчуци, както и зърнени храни. Не се лишавайте и от ферментирали храни (кисело зеле, кефир, кисело мляко), тъй като те стимулират производството на „добрите бактерии“ и потискат размножаването на „лоши бактерии“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com