Цял живот сме използвали клечките за зъби грешно, ето как е правилно

6740
Цял живот сме използвали клечките за зъби грешно, ето как е правилно
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас има своите малки тайни и трикове, които улесняват работата му навън и у дома. Днес може да добавите към вашия списък с полезни идеи тези няколко съвета за това как да използвате клечките за зъби по-целесъобразно.

Ако капака на тенджерата е твърде плътно затворен, докато ястието ври, може да поставите клечка за зъби между него и съда. Така парата ще излиза постепенно и съдържанието на тенджерата няма да кипва навън, докато вие не сте наоколо.

Не е с лук! Ето как най-добре се чисти барбекюто

Ако често използвате различни сосове, когато отваряте нова бутилка, не отстранявайте защитното фолио напълно от отвора на шишенцето. По-добре пробийте няколко дупки по него с клечка за зъби. Така ще можете стриктно да измерите количеството сос, което слагате в ястието.

Клечката за зъби може да е много удобна да почистване на клавишите на телефона или клавиатурата. Просто я потопете в спирт и почистете с нея труднодостъпните места.

Ако искате да запалите много свещи с една клечка кибрит, рискувате да изгорите пръстите си. Затова запалете само една свещ, а после си помогнете с клечка за зъби, за да възпламените останалите. Нейната плътна дървесина изгаря много по-бавно от тази на кибритената клечка.

За да не губите края на тиксото, залепете за него една клечка за зъби. Така следващия път ще ви бъде много по-лесно и удобно да го използвате.

Ако решите да освежите дома си с нова боя, ще установите, че има места, до които е много трудно да се достигне (областта около брави, ключове на лампи и други). Тук ще ви помогне една клечка за зъби. Просто натопете края й в боята и с негова помощ оцветете тези тесни пространства.

Цветните клечки за зъби могат да са много полезни. Например, ако сте поканили гости и готвите месо, е възможно да вземете предвид желанията на гостите за степента на готовност на месото. Отбележете парчетата месо с клечки за зъби в съответния цвят. Например, червено - слаба степен на изпичане, зелено - средна степен, жълто - напълно изпечено месо.

За да разберете дали сладкишът е готов, го набучете с клечка за зъби. Ако по нея остава част от тестото, значи все още не е готово. Ако по клечката няма следи от тесто, кексът или блатът за торта е готов!

Следващия път, когато отворите кенче, не забравяйте да направите това

Вероятно сте попадали на налудничави истории в интернет за семейство, което почива от лептоспироза, след консумация на газирана напитка...

Ако готвите ястие, в които е необходимо да се сложи чесън или люта чушка за кратко време, после може да ги отстраните с помощта на клечка за зъби.

За да поддържате слабия разсад, може да прикрепите малките растения към клечки за зъби. Внимателно ги вържете с конец за тях.

Ако забележите, че по дървения под има малка дупка, потопете клечка за зъби в лепило, поставете я в дупката и изчакайте, докато лепилото изсъхне. После я счупете и с помощта на шкурка я заравнете с пода.

Ако вашият градински маркуч е износен и намерите теч по него, го фиксирайте с клечка за зъби. Просто поставете парче от клечка за зъби в дупката и увийте тръбата с подходяща найлонова лента.

В случай, че лепите дребни елементи по дрехите си, като пайети например, най-лесният начин да го направите е като използвате клечка за зъби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Кои са "забранените" храни при болки в ставите?

Само по 1 чаша топла вода на гладно - върши чудеса за тялото

Съвместими зодиакални съвпадения за зодия Везни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как числата могат да съсипят живота ви?
Как числата могат да съсипят живота ви?

Дали числата са само цифри на страницата или притежават повече сила, отколкото предполагаме? Спрели ли сте някога да обмислите как числата могат...