Дизайнерски съвети как да създадете лесна за почистване кухнята

7573
Дизайнерски съвети как да създадете лесна за почистване кухнята
Снимка: iStock

Съвременните домакини имат много изисквания към кухнята - тя трябва да бъде просторна, ергономична, така че всички домакински уреди да се поберат и да има достатъчно място за съхранение. Освен това, кухнята трябва да е красива, ефектна и лесна за почистване. Дизайнерите споделиха за това как трябва да се организира кухненското пространство, за да отговаря на най-новите изисквания.

1. Минимален блясък

Няколко хитри начина да си улесним живота в кухнята

Улеснете живота си с нашите умни кухненски съвети, които ще ви помогнат да спестите време, от идеи за съхранение до съвети за бързо поч...

При избора на материали за шкафове и кухненски плот трябва да се залага  на материали без лъскава повърхност. Разбира се, не е трудно да изтриете отпечатъци върху гланц, но ще трябва да го правите много по-често. Същото важи и за лъскавите плочки на кухненския гръб. Тук ще останат не само пръстови отпечатъци, но и много забележими петна от засъхнали капки в областта на мивката и печката, както и остатъци от сапун.

2. Материал за кухненски гръб

Материали като плочки и стъкло работят най-добре в кухненски условия. От тях мръсотията се отмива лесно и можете да използвате мощни средства за това. Гръб от неръждаема стомана също може да претендира за удобство. Ако се разглежда красив текстуриран гръб, например под формата на тухлена зидария, тогава просто го покрийте със стъкло.

3. Материал за плот

Как да разкарате тежките миризми на готвено от кухнята бързо и лесно!

Понякога толкова тежко може да мирише на готвено и престояли храни, че да се отвратим от собствената си кухня. А и когато каним гости, ...

Акрилен камък, агломерат, стъкло или бетон са добър избор за кухненски плотове. Тази повърхност е най-податлива на замърсяване, така че трябва да се почиства лесно, припомнят дизайнерите. Например, дървените плотове може да не са най-добрият вариант. След като можете да забравите да избършете вода или мазнина от него, дървото веднага ще започне да променя цвета си. Заложете на материал с лесна поддръжка.

4. Правилно съхранение

Мястото за съхранение в кухнята ще спести на домакинята  необходимостта редовно да избърсва праха от рафтовете и повърхностите. Като се има предвид факта, че освен праха, мазнините се утаяват в кухнята, откритото съхранение може да донесе много трудности. Ако все още имате отворени рафтове, подредете ги не само като вземете предвид външния вид, но и удобството при почистване.

Както споделят дизайнерите, за да бъде кухнята удобна, при проектирането й трябва да се вземат предвид общоприетите правила на ергономията и собствения ви начин на живот. Например, за тези, които не обичат да прекарват времето си в кухнята, има трикове да я „скрият“ в общия интериор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Хороскоп Лъв днес, 1 май 2024 г.

Хороскоп Дева днес, 1 май 2024 г.

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com