Ефективни съвети за почистване на космите от домашни любимци

10079
Ефективни съвети за почистване на космите от домашни любимци
Снимка: iStock

1. Турбо четка за прахосмукачка

Страхотно решение за мека мебел, спално бельо, къси килими и др. Четката събира дори космите, които полепват най-много по повърхността и работи много ефективно, спестявайки ни много време за почистване. Обира както дълга, така и къса коса. Добро решение за големи, леко вълнообразни повърхности. Недостатъкът и е шумът, причинен от главата (ролка), работеща вътре в нея. Този шум може да бъде по-силен от работата на самата прахосмукачка.

Как работи турбо четката? Това е обикновен накрайник, който се слага върху тръбата на прахосмукачката, която има ролка с четки вътре и малка турбина. Турбината се задвижва от смукателната мощност на работещата прахосмукачка и задвижва ролка с четки, към която е свързана с малък клинов ремък. Благодарение на това въртенето на ролката с четките практически никога не намалява и те са толкова големи, че косата се откъсва без никакви проблеми.

Не изхвърляйте космите от гребена, сложете ги в саксията с цветята и вижте какво ще се случи

Цветята, които отглеждате в саксия у дома, се нуждаят от постоянно подхранване, както и тези в градината. На малцина е известно, че ко...

2. Навийте с тиксо

Добре известен валяк, най-често свързан с такъв за почистване на дрехи. По-мобилно решение от турбо четка - изисква само работата на нашите ръце. Пластмасовата дръжка държи ролка с лента, която го залепва един за друг в контакт с косата.

Доста ефективен с нов лист (ролката съдържа доста залепнали една върху друга листа), но се запълва бързо и изисква смяна на листа с нов. За целта е достатъчно да отлепите използвания в момента и така да разкриете друг, чист. Ефективен за дрехи, материали, тапицерия на аварийни автомобили, по-малко ефективен за по-големи повърхности. Лепилото от лентата не се пренася върху повърхностите, които се почистват. Може да има проблеми с по-малка и по-твърда коса.

3. Гумени ръкавици и вода

6 съвета как да се справим с подкожните косъмчета

Всеки се е сблъсквал с проблема на „подкожните косъмчета“ . Тази така неприятна ситуация е възможна, защото на моменти, кож...

Този метод изисква използването на гумени ръкавици за почистване и малко вода. След като ги поставите на ръцете си, напръскайте гумените ръкавици с вода, за да ги поддържате влажни. За пръскане можете да използвате бутилка с пулверизатор, предварително напълнена с вода.

Използвайте ръкавиците, за да избършете косата от повърхностите, върху които се намира. С твърди движения разтриваме килима, тапицерията или друго място. Ефектите са почти веднага видими върху ръкавиците. Сега е достатъчно да ги изплакнете, например в купа с вода или под чешмата, и повторете действието, докато се получи желаният ефект.

4. Четка за ориз и вода за килими

Метод, подобен на описания по-горе, но сменете гумената ръкавица с четка за ориз. Накиснете четката и я използвайте, за да съберете косата от килима с твърдо, силно движение. Изплаквайте четката от време на време в купа с вода, като отстранявате космите. Струва си да носите гумени защитни ръкавици. Методът е толкова ефективен, колкото и описания в точка 3, но на дневна база предпочитаме тези, които не изискват използването на вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com