Избор на прахосмукачка робот според вида на помещението

8856
Избор на прахосмукачка робот според вида на помещението
Снимка: pixabay.com

Нека си признаем, всички бихме искали да можем да седнем и да се отпуснем на дивана с чаша кафе, докато роботизиран помощник с изкуствен интелект прахосмукира подовете на дома ни. Всъщност, това съвсем не е сценарий от поредния научно-фантастичен филм. Това вече е напълно възможно, благодарение на роботизираните прахосмукачки.

Тези предани домашни помощници вече кръстосват подовете на милиони домове, радвайки своите стопани с изключителната си интелигентност и високата си ефективност. И все пак, наистина ли прахосмукачките роботи са толкова добри, за колкото се представят? Наистина ли са толкова ефикасни и вършат работата си толкова старателно? Краткият отговор е “Да”, но все пак, за да извлечете максимума от своя нов домашен помощник, трябва да се съобразите с един важен фактор, а именно вида на вашето жилище.

В момента, на пазара се среща голямо разнообразие от роботизирани прахосмукачки, с различни функции, сила на засмукване и капацитет на батерията. Някои са по-самостоятелни, докато други изискват повече намеса от ваша страна. Едни предлагат само прахосмукиране, докато други са снабдени с воден резервоар, позволяващ и мокро почистване. Има модели, които могат да работят по-продължително време преди да се наложи да презаредят и такива, които ще се връщат до докинг станцията по-често.

Ето защо, преди да преминете към покупка, е добре да се съобразите с вида и площта на вашия дом. Например, ако живеете в къща на няколко етажа, желателно е да се насочите към модел, който може да съхрани отделна карта за всеки един от етажите, както и такъв, които има сензори против падане по стълби. Ако пък жилището ви е доста обширно, то тогава е препоръчително да закупите робот с по-мощна батерия. Подовата настилка също не е за пренебрегване, тъй като някои прахосмукачки роботи са по-добри в почистването на паркет или теракот, докато други са идеални за килими и мокети.

Безспорно, едни от най-популярните имена, в света на роботизираното почистване, са тези на компаниите Xiaomi, ILife и iRobot. Всяка година, те изненадват своите клиенти с по-интуитивни модели, снабдени с по-добри функции и предлагащи по-атрактивни цени. И макар че всички техни роботи ще свършат работата, за която са предназначени, някои модели са по-добри за по-големи домове, докато други - за по-малки. И така, как да изберем прахосмукачка робот според вида на помещението?

За по-лесен избор можете да намерите : Прахосмукачка робот от Mobisector.com

iRobot Roomba i7 Plus - най-добра роботизирана прахосмукачка за жилища на няколко етажа

Домовете на няколко етажа имат повече площ, повече стълби и дори повече прагове. В този случай, идеалният робо-помощник трябва да може да се похвали с по-голяма батерия, по-прецизни сензори срещу сблъсъци и падане по стълби, както и с по-добра навигационна система, позволяваща едновременното съхранение на няколко карти.

Един от най-добрите модели за домове, състоящи се от няколко етажа, е iRobot Roomba i7 Plus. Роботът може да съхрани до 10 карти, което го прави идеален за големи жилища на няколко етажа. В допълнение, получавате напълно автономно изпразване на контейнера за смет и мощна батерия, с капацитет от 3,300 mAh.

ILife V8 Plus - най-добра роботизирана прахосмукачка за едноетажни жилища с по-малка площ

Когато домът ви се състои от един етаж и площта е по-малка от 100 кв. м., инвестицията в прекалено скъп робо-помощник от най-висок клас, е ненужна. Това съвсем не означава, че ще трябва да се примирите с посредствена прахосмукачка робот. На пазара се срещат страхотни модели от среден клас, с висока ефективност и доста апетитна цена.

Един от най-добрите домашни помощници, в това отношение, безспорно е ILife V8 Plus. Роботът е оборудван с навигационен жироскоп, който му позволява ефективно да почиства до 80 - 100 кв.м. В допълнение, интуитивният модел е снабден и с контейнер за смет с обем от цели 0,75 л., достатъчен за няколко цикъла на почистване.

Xiaomi Roborock S7 - най-добра роботизирана прахосмукачка за жилища с различни подови настилки

Когато домът ви се състои от подове с различна настилка, като паркет, теракот, мокет и килими, най-доброто решение е да се насочите към роботизирана прахосмукачка, която предлага сухо и мокро почистване, няколко степени на засмукване, както и сензор за разпознаване на самата настилка.

Един от най-ефикасните модели, в този клас, е Xiaomi Roborock S7. Високоинтелигентният робот е снабден с богат набор от сензори, които му позволяват да разпознава в кое помещение се намира, дали пред него има препятствие, къде замърсяването е по-упорито, както и кога робо-помощникът се намира върху килим или мокет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com