Жена пусна цял лимон в чаша вода, на сутринта остана шокирана от резултата

10481
Жена пусна цял лимон в чаша вода, на сутринта остана шокирана от резултата
Снимка: Thinkstock/Guliver

Лимоните са едни от най-популярните плодове по света. Използват се както за кулинарни, така и за некулинарни цели. Сокът и кората придават страхотен вкус на различни видове ястия, от красиви основни ястия до супер вкусни десерти. 

За да започнете, не е нужно да сте фермер или какъвто и да е кулинарен гений. Всичко, което трябва да направите, е да отидете до магазин, където продават лимони. Просто вземете лимон и се приберете вкъщи, за да започнете този невероятен процес. Разрежете лимона наполовина и извадете едната семка. Можете ли да повярвате, че това семе ще порасне в лимоново дърво?

На следващата страница ще ви покажем как да отгледате това семе в лимоново дърво, като използвате само чаша вода.

Откакто преди месеци изчистих фугите в банята с това, не се е налагало да ги търкам

След това вземете чаша и я напълнете с вода. Уверете се, че използвате негазирана вода. Сега всичко, което трябва да направите, е да пуснете лимоновото семе в чашата с вода. Оставете го там за един час, след което вземете парче хартиена кърпа. Намокрете хартиената кърпа (можете да използвате чашата) и я поставете на маса или плот. Вече сте готови за следващата стъпка по пътя към вашето собствено домашно лимоново дърво.

Сега извадете лимоновото семе от чашата с вода и го поставете върху мократа хартиена кърпа. Внимателно сгънете хартиената кърпа върху семето няколко пъти, докато получите малък пакет. Поставете мократа кърпа с лимоновото семе в торбичка с цип и я съхранявайте на тъмно място, например в шкаф.

След една седмица извадете торбичката с цип от шкафа и извадете хартиената кърпа. Разгънете го и ще видите, че семето ви ще е покълнало! След това ще искате да му дадете достатъчно място, за да израсне в прекрасно лимоново дърво.

Хората на Запад свалят холестерола за минути с тази храна

Вземете малка саксия с пръст и засадете семето с опашката надолу. Вземете бутилка вода и полейте семето, като почвата стане хубава и влажна. Сега ще искате да направите нещо странно: отрежете горната част на бутилката с вода и я използвайте, за да покриете семето. Защо? 

Покриването на семето с горната част на бутилка с вода създава влажна среда, което е точно това, от което вашето семе ще се нуждае при първите си стъпки в превръщането му в лимоново дърво. По същество това е домашно направена оранжерия, която също така ще предпази семето ви от всякакви външни влияния, които могат да бъдат лоши за него. 

Скоро ще имате лимонов разсад с истински листа. И като си помислим, че това идва само от обикновено лимоново семе! Но още не сме стигнали. Искаме напълно израснало лимоново дърво. Какво ще е необходимо, за да стигнете до този етап? Просто е: оставете го да расте. Следващият път, когато трябва да се намесите, е когато достигне около 12 инча (30 см).

На този етап вашият лимонов разсад ще се нуждае от повече място, за да продължи да расте. Така че ще му дадем точно това! Пресадете го в по-голяма саксия или го засадете навън в градината си, за да може да процъфтява. Ще порасне в огромно лимоново дърво, което може да достигне до 20 фута (6 метра) височина! Не е ли невероятно?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно