Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?

14423
Как да организираме кухнята си в няколко лесни стъпки?

На доста хора им е трудно да организират пространството в кухнята си и всички неща в него. В тази статия ще дадем ценни съвети как това да се промени: 

Прибори за готвене и подправки

Ако сте десничари, вашите съдове за готвене - като шпатула, решетъчни лъжици и щипки - трябва да отидат в чекмеджето вдясно от печката. По този начин не е нужно да вървите през кухнята, за да вземете нещо, от което се нуждаете веднага, когато готвите. Ако нямате чекмедже до печката, можете да поставите приборите си в държач за прибори от двете страни на печката, в зависимост от това дали сте дясна или лява ръка.

От другата страна на печката (така наляво, ако сте десняк и надясно, ако сте левичар), трябва да поставите кухненските инструменти, които все още използвате, но не като редовно като, да речем, вашата шпатула.

Всички ваши прибори за готвене може да имат дом, но все още не се отдалечавайте от печката. Поставете подправките си до печката. За да изглежда организирано, може да искате да инвестирате в решетка за подправки. Ако сте от хората, които имат много подправки, дръжте тези, които използвате най-често (да речем, чесън на прах, куркума, сол и черен пипер, кимион ...) близо до плота на печката. Блендовете и други подправки, които използвате по-рядко, могат да висят в килера или на друго място, докато не се нуждаете наистина от тях.

6 от най-мръсните и трудни за почистване места в кухнята

Казват, че кухнята трябва да е чиста като операционната. Нека да видим как това твърдение се вписва във вашата кухня. Ето шест места за...

Съдове за готвене и уреди

Имайки предвид темата за ефективността, трябва да имате и съдовете за готвене близо до печката за лесен достъп. Що се отнася до инструментите за готвене като вашия пасатор, фритюрник и тостер, дръжте това, което използвате всеки ден на плота, за да избегнете бъркотията. 

Ястия и сребърни прибори

Освен съдовете за готвене и уредите, ястията определено са склонни да заемат най-много място в кухнята. В зависимост от оформлението на вашата кухня, това може да означава да поставите чашите директно над вашата кафеварка, например. Помислете как наистина използват вашето кухненско пространство и да отидат от там. Използват ли се вашите купички предимно за овесени ядки и зърнени храни? Тогава може би има смисъл те да бъдат поставени по-близо до килера, където са поставени тези храни.

Трябва да има и определено чекмедже или рафт за контейнери за съхранение на храни. Предмети като пластмасова обвивка или станиол също може да има смисъл да се държат в близост до контейнери за съхранение, тъй като тези предмети попадат в категорията „остатъци“.

5 гениални трика за по-чиста кухня

Прекарваме много време в кухнята всеки ден. И това касае храната. Това обяснява защо е необходимо това място да се поддържа идеално чис...

Килер и хладилник

Съхранявайте храни като ориз, тестени изделия, брашно, ядки и всичко друго, което можете, в стъклени буркани. По този начин можете да направите снимка на килера си, преди да отидете в хранителния магазин и веднага да разберете от какво имате нужда повече.

Независимо дали имате вградена килера или просто рафтове, опитайте да имате един рафт за съставки за печене, един рафт за храни за закуска (като зърнени храни, овесени ядки и палачинки), един рафт за храни като тестени изделия и ориз, един за закуски и една за консерви. Отново, това зависи от пространството, което имате - може да се наложи да комбинирате секции или да приготвите свои собствени, въз основа на начина, по който се храните. Но определянето на места за нещата, независимо колко малки са, е от ключово значение.

Същата организационна логика се прилага и за хладилника. Препоръчва се да държите подправките на вратата на хладилника и след това да имате рафт за напитки, по-хладко чекмедже за зеленчуци, по-хладно чекмедже за плодове, обособено място за млечни продукти, обособено място за месо или алтернативни протеини и място за остатъци. По този начин вие знаете къде е всичко

Организирането на вашата килера и хладилник по този начин намалява разхищаването на храна, защото ви пречи да забравите това, което вече имате и да купите двойно нещо, или да оставите нещо да отиде на вятъра, за което сте забравили.

7 хитрини, с които да освежим кухнята евтино

В даден момент всеки иска промяна в живота си, а често и в дома си. Тя може да се отнася за всяка стая, в това число и кухнята. Противн...

Кафе и чай

Много хора са склонни да придобиват много сортове кафе и чай, които могат да се развалят много бързо, ако им позволите. Винаги, когато е възможно, обичам да правя така, че функционалните предмети да изглеждат наистина красиви, така че всъщност съхранявам чая си в пластмасов органайзер, който получих от Икеа, който технически беше за банята.

Кофи за боклук и почистващи препарати

Над мивката се слагат кошчета и кошчета за отпадъци. Що се отнася до почистващите препарати, единствените, които се държат под мивката в кухнята, са тези, които са специално за кухнята, като сапун за съдове, препарат и спрей за плот. Всички други почистващи препарати се държат в килера пред кухнята, където се съхраняват предмети като гъби и метли.

Най-голямата грешка, която хората правят, когато настройват кухните си, е да не даде на всичко дом. Тогава чекмеджетата започват да се размножават и шкафовете започват да се претрупват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Съвети за естественото преодоляване на преддиабетното състояние

Какво да правите, ако имате тежка тахикардия (ускорен пулс)?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com