Как да подобрим здравето си само за 5 минути

10843
Как да подобрим здравето си само за 5 минути
Снимка: iStock/Guliver

Всеки човек в днешно време се нуждае от рестарт в живота и има начин как да подобрим здравето си само за 5 минути. Разбира се много от вас ще си помислят, че това може да стане с пълен релакс и почивка, но понякога преходът от обичайния живот към истинската терапия се оказва не тъкмо онова, което сме си представяли. Е, или поне онова, което е правилно.

Не са малко и хората, които се страхуват да се отпуснат, да вземат почивка и да се потопят в естествената и жива природа.

Как да подобрим здравето си само за 5 минути

Оказва се, че нещата, които смятаме за правилни и полезни за разтоварването ни, всъщност не носят щастие за душата и тялото. Те дори могат да ни натоварят повече. Има обаче начини, които да са от полза, за да подобрим здравето си само за 5 минути.

Започнете с премахване на лошите навици!

И насред всички вредни навици, които усложняват живота ни, избрахме 9, които не само не действат релаксиращо, върху организма ни, но и в голяма степен увреждат цялостното физическо и емоционално здраве. Научете, кои са те:

1. Социалните медии – точно те, говорим за Facebook и всички останали, които посещавате. Те убиват времето и се оказват най-удачния начин това да стане. Действително в тях намирате нови приятели, поддържате връзка с останалите, но не забравяйте как минават дни и години, а живота около вас неуморно тече.

2. Компютърни игри – колко от вас намират утеха и начин за разтоварване с игрите онлайн. Те също могат да са много опасни. И докато ползвате своя таблет или телефон, най-вероятно оставяте всички други работи на заден план. Не забравяйте, че нашите мозъци не са програмирани да работят не отказано и без почивка. Дори, докато пътувате в градския транспорт или за плануваната почивка, играете игри онлайн. Опитайте се да затворите очи или да се „вторачите“ в далечината. Колко по-различно или приятно е това?!

3. Храненето – какво правите, когато ви е скучно?! Оказва се, че в САЩ, хората ядат главно не защото изпитват глад, а защото им е скучно. Това е поредното вредно и глупаво нещо, което може да направи някой. Така не само натоварваме организма, но и не му помагаме да се отърве от събраните токсини.

4. Алкохол – много са и хората, които сходно на прекаляващите с храна обичат да се отдават на алкохол. Харесва ли ви обаче, когато на сутринта след тежка пиянска нощ се събудите, сякаш тази нощ някой ви е бутнал от последния етаж на небостъргач, а сега сте размазани в леглото?! Действа ли това успокояващо и спахте ли добре през нощта. Ако отговорът е „Не“, не ви съветваме да релаксирате с алкохол.

5. Купоните – младото поколение има цяла култура свързана с партита, фестивали, купони. Те действително са забавни, но, когато човек стъпи здраво на земята, осъзнава, че нощните птици реално не са щастливи и здрави хора.

6. Излизания и приятелите – хората сме така устроени, че без социален живот не можем да се почувстваме здрави, пълноценни и щастливи. Уви, истинските приятели не се откриват така лесно, а дори да ги смятаме за такива, нерядко се оказва, че те са криели силни козове срещу ни, зад гърба си.

7. Работа – да, тя се свързва с парите, а те дават самочувствие, увереност, поглед в бъдещето. Но, какво става ако работата не ни доставя удоволствие, а много пъти я вършим само заради едната финансова независимост. Огледайте се и ако смятате, че това не е вашето призвание, то по-добре е да го замените. В крайна сметка, човек не живее с „орлите“, че да пропилява времето и младините си.

8. Запознанства – тук става дума за секс запознанствата. Много са и хората, които намират разтоварване в платения секс. Дали обаче той може да подейства отпускащо, защото е неангажиращ, незадължаващ и забранен?! Дали ако този платен секс или забранен секс се превърне е постоянство, няма да доведе лоши последици след себе си?!

9. Телевизия – колко ли хора все още обожават да „губят“ времето си пред пластмасовата кутия, взирайки се с часове в нея, без да забелязват как живота отминава. Не се притеснявайте да опитате нещо далеч по различно от всичко споменато по-горе. Може би все още не сте открили кое е истински релаксиращото в този живот, а тогава как бихте могли да знаете, как ще ви се отрази?!

Следвайки тези елементарни на първо четене правила, вече ще знаете как да подобрим здравето си само за 5 минути!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com