Как да премахнете мастна бучка под окото?

31320
Как да премахнете мастна бучка под окото?
Снимка: iStock

Понякога по лицето се появяват малки уплътнения - липоми (мастни бучки). Как да премахнете мастна бучка в близост до окото? В тази статия ще ви разкажем за причините за появата на липоми по лицето и начините за борба с тях.

Причини за появата на липоми

Мастните бучки могат да бъдат два вида. Малки бели точки, наподобяващи обриви, често се появяват в областта на долния клепач. Плътни подутини (класически мастни бучки) по лицето се появяват по-рядко.

Често срещани причини за появата на липоми са:

- нарушения на мастната обмяна;

- наследствена предразположеност;

- нарушения в хормоналната система;

- съдови проблеми.

Те могат да бъдат единични, но се случва да се появяват по няколко от тях. Във всеки случай е по-добре да се отървете от този козметичен дефект.

- За да отстраните всяко новообразувание, винаги е по-добре да се обърнете към специалист. Така компетентният дерматолог лесно ще оцени състоянието и ще го диагностицира.
Ако става въпрос за липом (доброкачествен тумор), той трябва да бъде отстранен в кабинета на хирурга. Лекарят инжектира липома с анестетик и чрез разрез на кожата отстранява образуванието заедно с капсулата.

След процедурата остава малък белег. Ако новообразуванието е милиум (просо), можете да го отстраните в кабинета на козметик. То се отстранява просто, без анестезия, с медицинска игла. Все пак не се препоръчва да го правите сами вкъщи, защото все още съществува риск от инфекция и свързаните с нея усложнения.

Първите 3 симптома на висок холестерол са тези - следете ги!

Методи за отстраняване на мастни бучки

Можете да отстраните липома у дома, но е по-добре да го направите със специалист.

1. Разтваряне под въздействието на медикаменти - най-щадящият начин, но по-дълъг. Така се отстраняват мастни образувания с малки размери, като се третират с разтвор в продължение на два месеца.

2. Хирургичен метод - отстраняване на мастните депа чрез разрези в кожата. Към такъв ефект се прибягва в случай на голям размер на мазнините. За съжаление, след хирургичната намеса на лицето ще остане белег. Ето защо е по-добре да не чакате липомата да порасне много.

3. Лазерното отстраняване е най-щадящият и оправдан метод на лечение. Той ви позволява да се справите с малки и средни по размер мастни бучки.

Когато избирате метод на отстраняване, не забравяйте: клиничните методи на отстраняване са най-безопасни. По-добре е да отстраните липома чрез изброените методи. Ако не искате да отидете в клиника и мастното образувание е малко, можете да опитате да го отстраните сами.

Лекар: Този знак около очите издава, че имате висок холестерол

1. Малките мастни бучки могат да бъдат отстранени с игла. В този случай кожата се пробива и мастният възел се изстисква в отвора.

Този метод е опасен по три причини: има възможност за инфекция, при неправилно изтласкване мастният възел ще нарасне още повече, при небрежно пробиване ще остане белег.
Затова е по-добре да се консултирате с лекар. Също така този метод работи само по отношение на „сухи“ възли. Плътните подутини по този начин да се премахват категорично е забранено.

2. Методът на сушене с йод, салицилов или боров алкохол изисква продължително въздействие. В този случай деликатната кожа на клепача може да бъде пресушена чрез тези средства.

Най-приоритетният и правилен метод за отстраняване остава лазерното въздействие.

Ако е необходимо да се премахне мастило, не отлагайте посещението при лекаря. Навременното насочване към специалист ще ви позволи да го направите прецизно, без козметични дефекти.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Симптоми на излишък на витамин D в организма и защо е опасен

Зодиите, които често се влюбват от пръв поглед

Този тип служител е най-склонен към бърнаут на работа

На тези зодии им се налага да се борят за любовта си

Какви храни и напитки могат да причинят високи триглицериди

7-те най-добри храни за черния дроб

Зодиите, които умеят да лекуват по природа

Ако имате запек внимавайте с тези храни и напитки

4 зодии, които имат най-привлекателната форма на устните

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com