Кростренажор за достъпна и лесна тренировка у дома

6110
Кростренажор за достъпна и лесна тренировка у дома
Снимка: iStock/Guliver

Грижата за физическото състояние на тялото е не по-малко важна от начина, по който се храним – двете неща вървят ръка за ръка. Често обаче в съвременния си начин на живот пренебрегваме физическите натоварвания, защото нямаме време за посещение на спортни зали. Ето защо кростренажорът е отлично решение, чрез което можем да поддържаме добра физическа форма вкъщи.

Предимства на кростренажора

Както всеки друг уред за упражнения, кростренажорите са полезни с комбинация от движения за поддържанe на тялото в добра форма. Дори и в затворени помещения, тези уреди са лесно използваеми и достъпни.

Отслабване

Желанието за отслабване е честа причина да започнем тренировки и нов начин на живот. Натоварването с кростренажор е сред най-лесните, проверени и бързи методи за отслабване. Дори половин час на ден ще бъде достатъчен за постигане на видими резултати след няколко седмици редовни упражнения. Изгарянето на нежеланите мазнини става постепенно и сигурно.

Въздействие върху цялото тяло

Кростренажорите водят не само до визуална промяна на тялото. Те са чудесен начин да повлияете и на работата на сърцето. Като основен орган в сърдечно-съдовата система, то има нужда от постоянна активност. С нейното повишаване гарантирано ще се подобри и дишането. Специалистите смятат, че редовните упражнения с кростренажор доказано водят и до по-ниско ниво на холестерол в тялото.

Тонус

Половин час на ден с този уред ще тонизира цялото Ви тяло и ще активира по-голямата част от мускулатурата. Основното физическо натоварване включва бедрата, прасците и седалищните части. Коремът, гърбът и ръцете също не остават безучастни. Този тип тренировка щади ставите на краката, които често са под риск при по-сериозни натоварвания, например при тичане на дълги разстояния.

Антистрес терапия

Един от начините да се отърсим от ежедневния стрес е физическото натоварване. С кростренажор в дома си дори няма нужда да излизате от него. По този начин натрупаната негативна енергия през деня лесно ще се изпари, благодарение на благоприятното въздействие на тренировката върху настроението и духа. Причина за това е увеличеното количество ендорфини – т.нар. хормони на щастието, което се отделя от мозъка при по-висока физическа активност.

На какво да обърнем внимание при избора на кростренажор

Пазарът предлага различни модели кростренажори. Всеки от тях е с конкретни функции и използва различни методи за натоварване. По-важните аспекти, на които трябва да обърнете внимание при покупката, са:

-        Параметри: Посъветвайте се със специалист относно целите на Вашата тренировка. Той ще Ви „предпише“ възможно най-адекватния уред, подходящ именно за Вас.

-        Вид контрол: Според начина, по който се контролират опциите за натоварване, съществуват два вида кростренажори – с ръчен и с електронен контрол. Вторият вариант е по-модерен и често е по-скъп, но затова пък е изключително ефективен.

-        Приложения: Най-актуалните модели предлагат безжична връзка с мобилни устройства, като телефон и таблет, с достъп до фитнес приложения. Допълнителна екстра е показването на различни данни, като изразходени калории, скорост, изминато разстояние, запазване на най-добро постижение, време и други.

-        Качество и здравина: При този тип уреди често марката има значение. От това зависи качеството и дълготрайната им употреба.

Не на последно място е важно да обърнете внимание и на практичността и размерите. Изключително важно е кростренажорът, който сте на път да закупите, да може да бъде преместван в други помещения, лесно почистван и поддържан. Така употребата му ще бъде много по-дълга.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com