Лакочистителят може да бъде верен помощник в домакинството

4095
Лакочистителят може да бъде верен помощник в домакинството
Снимка: iStock/Guliver

Всеки знае как да използва лакочистител - той премахва стария маникюр от ноктите. Но мнозина дори не осъзнават, че тази течност може да се използва и за битови нужди, тъй като ацетонът е част от течността и в много случаи може да се превърне в незаменим помощник. Помислете за възможностите за използване на лакочистителя за други нужди, така че, да си помогнете в домакинството в ежедневието.

Как да използвате лакочистител за нокти у дома

Много мъже не възприемат женската козметика като полезни продукти, но напразно. В края на краищата някои козметични продукти също могат да решат ежедневните проблеми. Ето примери за използване на течност за отстраняване на лак за нокти в битови нужди.

1. Ръжда по мивката

Когато на мивката и в банята останат стари петна от ръжда, които не могат да бъдат премахнати с гъба или четка, можете да използвате лакочистител за нокти. За да направите това, трябва да излеете малко количество от него върху ръждясали места, да изчакате 5 - 10 минути и да го избършете с влажна гъба или салфетка, за да премахнете остатъците от ръжда. Ако се налага, повторете процедурата.

2. Почистване на клавиатурата

Можете успешно да използвате тази течност, за да почистите клавиатурата на лаптоп или смартфон. Трябва да навлажните малка кърпа от микрофибър и внимателно да изтриете локалните участъци от мръсотия и след няколко минути да избършете мръсните зони с чиста влажна кърпа и ще върнете оригиналната белота на техниката. Не забравяйте да оставите лаптопа си отворен, за да премахнете всички неприятни миризми.

3. Петна от мебели

За да премахнете упорити петна от мебели, подове или стени, използвайте хартиена кърпа, напоена с лакочистител. Така можете да изтриете и остатъците от чай или кафе от керамични съдове по същия начин. Ако имате мазно петно ??върху дрехите си, също използвайте лакочистител.

Просто нанесете малко течност върху петното, покрийте със суха кърпа и гладете с гореща ютия - петната ще изчезнат. Само не забравяйте, че лакочистителя не може да се използва за копринени изделия, тъй като ацетонът е в състояние да „разяжда“ такава тъкан.

4. Отстранете суперлепилото

Когато работите със суперлепило, с небрежно боравене, понякога трябва да премахнете остатъците от лепилото от кожата на ръцете си. За да направите това, трябва да нанесете малко течност върху мястото, където е попаднало лепилото, да изчакате 1 минута и да изплакнете мястото с топла вода и сапун - няма да има следи от лепилото.

5. Дезинфектант

Лакочистителят за нокти може да се използва и като дезинфектант, ако накиснете в него 15 минути самобръсначка, ножица за нокти или пинсета за вежди. Този метод не само ще ги дезинфекцира, но и ще удължи експлоатационния им живот.

Сега може би ви стана ясно, че не трябва да се отнасяте с презрение към някои козметични продукти, просто трябва да знаете техните свойства и да намерите правилното приложение в ежедневието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com