Не изхвърляйте презрелите банани! Използвайте ги така

9079
Не изхвърляйте презрелите банани! Използвайте ги така
Снимка: Thinkstock/Guliver

Купувате куп банани с най-добри намерения, но те винаги се развалят, преди да успеете да ги изядете всичките. И когато тези банани започнат да стават на петна, повечето от нас автоматично приемат, че са преминали точката, от която няма връщане назад. Но това не е непременно вярно! Всъщност има много неща, които можете да направите с презрелите банани. Ето само няколко идеи.

1. Направете бананов хляб

Това е може би най-известното приложение на презрелите банани. Банановият хляб е вкусен и сравнително лесен за приготвяне. Можете да намерите тонове рецепти онлайн или в готварските книги. А ако се чувствате наистина амбициозни, можете дори да добавите шоколадови стърготини, ядки или други добавки към банановия хляб за допълнително удоволствие. 

2. Замразете ги за смутита

Ако обичате смутита, както и аз, това е чудесна новина за вас! Преузрелите банани всъщност са идеални за смутита, защото са по-меки и по-лесни за пасиране от зрелите банани. Просто обелете и нарежете бананите, преди да ги сложите във фризера в торбичка с цип. След това, когато сте готови да си направите смути, просто добавете замразените бананови резени, малко течност (мляко, сок или вода) и всякакви други съставки, които обичате (плодове, кисело мляко, фъстъчено масло и др.), и блендирайте!

3. Направете бананов пудинг

Това е още едно чудесно приложение на презрелите банани. Банановият пудинг е лесен за приготвяне и винаги се радва на голям успех по време на партита. Освен това това е чудесен начин да използвате остатъците от сметана или ванилови вафли, които може да имате в килера си. Отново има много рецепти в интернет или в готварските книги.

Една ябълка на ден ще направи чудо с холестерола ви

4. Банани на скара

Да, банани на скара! Това може да звучи малко странно, но ми се доверете - вкусно е! Нарежете узрелите банани по дължина и ги поръсете със захар, преди да ги поставите на скарата (можете дори да ги поставите върху фолио, ако се притеснявате, че ще паднат през решетката). Печете на грил по 2-3 минути от всяка страна, докато леко покафенеят, и сервирайте сладоледения топинг

5. Направете си топинг

Кой не обича топинг от сладолед? Просто намачкайте узрелите банани с малко лимонов сок или ром (по желание) и поръсете! Можете дори да го използвате като здравословна алтернатива на сиропите върху палачинки или гофрети. Обичам да държа моите в бурканче в хладилника, за да са винаги под ръка, когато ми се прииска нещо сладко. тези добавки са само няколко идеи - сигурна съм, че има още много други! Така че следващия път, когато бананите ви започнат да стават на петна, не ги изхвърляйте автоматично - проявете креативност и вижте какви кулинарни творения можете да измислите вместо тях! Вкусовите ви рецептори ще ви благодарят! параграфът на заключението не трябва да е повече от 5 изречения]

Следващият път, когато бананите ви започнат да имат петна, не ги изхвърляйте автоматично - проявете творчество и вижте какви кулинарни творения можете да измислите вместо това!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно