Неподозираните ползи за дамите от масаж на краката

14579
Неподозираните ползи за дамите от масаж на краката
Снимка: iStock/Guliver

Рефлексотерапията чрез масаж на ключови точки на краката е един от начините, по които всеки може да поддържа здравето си.

Масажът на краката е повече от просто забавление или техника за релаксация. Той има по-важни ползи за здравето въз основа на рефлексологията. Това е безопасен и напълно естествен начин да подобрите качеството си на живот чрез стимулиране на нервите, всеки от които се разклонява в различни органи и жлези в тялото.

7 ползи от масажа на краката:

1.            Облекчава стреса. Петминутен ежедневен масаж на краката може да помогне за намаляване на нивата на стрес, кръвното и сърдечната честота, според големи изследвания.

Не пренебрегвайте тези симптоми с краката – вижте какви заболявания издават

Дискомфортът в краката може да издава сериозни заболявания. Често отдаваме оплакванията си на умората и физическото натоварване. И това...

2.            Облекчава болката. Доказано е, че масажът на краката облекчава болката, включително след операция и цезарово сечение.

3.            Помага при рак. Масажът на краката е помогнал на пациентите с рак да се отърват не само от болката, но и от гаденето, според проучване, проведено от учени. Известно е драстично намаляване на физическите симптоми, свързани с рак и лечението му.

4.            Облекчава множествената склероза. Изследователи от Ирак установили, че рефлексотерапията може да облекчи изтощителната умора, от която страдат много хора с множествена склероза.

5.            Намалява кръвното налягане. Науката е доказала, че хипертонията е друго заболяване, което може успешно да се лекува с рефлексотерапевтичен масаж на краката.

6.            Облекчава симптомите на ПМС. Според проучване, публикувано в списание Obstetrics and Gynecology, жените, подложени на рефлексотерапия, включително масаж на краката, съобщават за по-малко симптоми на ПМС в сравнение с групата на плацебо.

Как да се справим с мазолите?

Проблемът с мазоли по краката засяга много хора, независимо от пола и възрастта. Малките части от кератинизирана кожа обикновено се при...

7.            Облекчава подпухналостта. Турските лекари установиха, че редовният масаж на краката има положителен ефект върху отоците, свързани с бременността. Освен това, жените в групите за масаж са имали забележимо по-малка обиколка на краката.

Как да масажирате краката си

1.            Нанесете малко количество топъл лосион или зехтин върху крака си.

2.            Започнете да масажирате с палци от върха на пръстите си и бавно преминете към глезена. Върнете се към пръстите на краката си и разтрийте леко. Повторете 2 или повече пъти.

3.            Масажирайте стъпалото на крака си. Започнете от върховете на пръстите на краката си и спуснете палците здраво към петата. Върнете се към пръстите на краката си и разтрийте долната част на крака си с палци. Повторете 2 или повече пъти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com