Пазете децата си от тези неща навън, те са най-опасни за тях

3501
Пазете децата си от тези неща навън, те са най-опасни за тях
Снимка: БГНЕС

Основните опасности на детските площадки могат да бъдат люлки, пързалки, къщи и пясъчници, съобщиха експерти по безопасността на децата пред RIA Real Estate.

Най -опасен за децата са люлеещите се животни, които представляват дървена или пластмасова седалка във формата на животни, монтирана на голяма метална пружина, казва Анастасия Баландович, ръководител на Училището по безопасност на децата. Според нея повечето компании, ангажирани с инсталирането на такава люлка, захващат пружината твърде небрежно, което може да навреди на детето.

С този трик сметките за ток ще паднат двойно

По-голямата част от електроенергията, която използваме, отива за домакинска работа. За да намалим разходите си, трябва да намалим коли...

"По правило при такива инциденти съществува риск от наранявания на главата и гръбнака. Затова родителите трябва да предупредят детето си да не язди по този елемент на детската площадка или да проверят старателно люлката", съветва Баландович и добавя, че основните признаци за неизправността на люлката са ръжда, лошо закрепване на седалката и хлабава пружина.

Втората опасност, според Баландович, са детските пързалки. Ако пързалката е изработена от метал, тогава е необходимо да се провери нейната цялост. Ако има остарели елементи, детето може да се пореже. Когато пързалката е изработена от пластмаса, се препоръчва да се провери дали в нея има дупки, чието присъствие също е изпълнено с различни наранявания.

Пясъчниците също могат да бъдат опасни, предупреждава Иля Жилкин, педиатър в Invitro. Според него освен фрагментите от бутилки, спринцовки и други чужди предмети, които попадат в тях, има висок риск от заразяване с токсоплазмоза, салмонелоза и лептоспироза, които се предават чрез урината и изпражненията на болни животни.

"В този случай инфекциите се причиняват от поглъщане на яйца от заразени ръце, почва и детски играчки. След това те проникват в черния дроб, белите дробове и други органи, причинявайки увреждането им “, предупреждава лекарят.

Често ли сте жадни посред нощ? Това е причината и решението

Доста е трудно да заспим през тези летни нощи. Често се събуждаме посред нощ в локва от пот, с уста, която се чувства суха като пустиня...

Баландович също така обръща внимание на факта, че децата трябва да бъдат предупредени да не си играят с хвърляне на пясък един в друг, тъй като той може да попадне не само в очите и да раздразни лигавиците, но и в дихателните пътища, провокирайки допълнителни усложнения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

4 причини защо първи трябва да му изпратите съобщение

Естествени средства за облекчаване на болки в стомаха

Напитка от лимон, лавандула и кисело мляко – за какво е толкова полезна?

Това са ядките, които подобряват настроението. Похапвайте ги всеки ден!

Зодиите, които винаги имат благословията на Бог

Овесените ядки и как те ни помагат да се отървем от безсънието?

Как се вади кърлеж правилно, така че да не се скъса?

Три лесни стъпки за освежаване на лицето преди лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Смешни стереотипи за зодиакалните знаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно