Пий вода винаги преди да направиш това

11866
Пий вода винаги преди да направиш това
Снимка: iStock

Може би вече знаем, че водата осигурява много ползи за тялото. Едно от най-важните неща е да предпазим тялото от дехидратация, което със сигурност може да попречи на нашето здраве. Пиенето на 8 чаши вода на ден (еквивалентни на 2 литра) също може да защити здравето на вътрешните органи, да регулира телесната температура и да разпредели хранителните вещества в различни части на тялото.

Знаете ли обаче, че има специални моменти, в които е полезно да пиете вода? Всъщност пиенето на вода в правилните моменти може да увеличи нейната ефективност и ползи.

Седемте най-добри момента да пиете вода

1. След събуждане

Докато спи, тялото не получава вода в продължение на около 7-8 часа. Когато се събудите, обикновено ще почувствате жажда, което е индикация, че тялото ви е дехидратирано. Затова трябва да попълним запасите от вода в организма, като изпием една до две чаши вода. Освен това пиенето на вода сутрин също ускорява метаболизма и помага за изхвърлянето на токсините в тялото.

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием прекалено много вода?

2. Преди да се изкъпете

Друго от най-добрите времена за пиене на вода е точно преди къпане. Свежестта на водата, когато се комбинира с топлината на водата, която получавате, когато вземете душ, ще разреди съдържанието на натрий в тялото, като по този начин ще понижи кръвното налягане.

3. Преди хранене (сутрин, следобед, вечер)

Оказва се, че пиенето на вода по време на хранене отслабва работата на храносмилателните сокове. Най-доброто време за пиене на вода е 30 минути преди хранене. Внимавайте колко приемате, защото ако консумирате твърде много вода, това може да попречи на храносмилателния процес, защото може да попречи на процеса на разтваряне на храната и ензимите, необходими в стомаха за смилане на храната.

4. Когато се чувствате уморени

Знаете, че 60% от човешкото тяло се състои от вода. Това означава, че по-голямата част от работата на нашето тяло зависи от водата, включително важни части като мозъка и други важни органи. Липсата на вода може да причини загуба на концентрация, главоболие, мозъчна мъгла, депресия, високо кръвно налягане и много други. Затова трябва да запомните едно от най -добрите времена за пиене на вода: когато се чувствате уморени, пийте вода.

Защо ТРЯБВА да пиете лимонова вода през лятото?

5. Преди, по време и след тренировка

Както споменахме по-рано, воденето на здравословен начин на живот означава поддържане на редовни упражнения. Когато тренираме, тялото ще се поти и това означава по-малко течности в тялото. Пийте вода в препоръчителната порция, за да предотвратите дехидратация, като същевременно увеличите мускулната сила.

6. Преди лягане

Пиенето на вода вечер, преди да заспите, може да възстанови течностите, загубени поради уморителни дейности през деня. Нещо повече, достатъчно количество вода ще ви накара да спите по-добре и качествено.

7. Когато сте болни

Водата също така повишава издръжливостта. Така че, когато сте болни, обикновено имате нужда от повече вода, за да балансирате телесните течности, например когато имате треска.

Това са седемте най-добри времена за пиене на вода, за да увеличите максимално ползите от нея за тялото. Прилагали ли сте го в ежедневието си?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво означава, ако се будите със световъртеж сутринта?

Какво да направите, ако имате възпалено гърло и сте загубили гласа си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 18 май /валутен калкулатор/

Ако сте стъпили на пирон: какви могат да бъдат последствията?

8 храни, които ускоряват метаболизма - добавете ги към диетата си

Мехурче на клепача: защо се получава и как да го премахнете

5 невидими симптома на стафилококова инфекция

Само едно яйце на ден, може да предпази сърцето ви: Вижте как

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 17 май /валутен калкулатор/

Колко дълго можете да държите мокрите дрехи в пералнята

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com