По-добри ли са инверторните климатици

4841
По-добри ли са инверторните климатици
Снимка: iStock/Guliver

Най-разпространени и най-удобни за отопление и охлаждане са климатиците. Освен като уреди, които се ползват за поддържане на микроклимат у дома, офиси, ресторанти и всякакъв вид търговски площи климатиците се отличават и по своето многообразие като технология на работа. Сигурно е, че няма човек, който да не е чувал за инверторните климатици и това, че са по-добри от останалите предлагани на пазара модели. Но в какво се крие разликата и с основание ли уредите от типа Инвертор са по-ефективни и качествени? Днес ще разгадаем мистерията около инверторните климатици и ще ви разкажем защо са едни от най-предпочитаните, независимо от обхвата на тяхното приложение.

Специфика на инверторния климатик

Техническия термин „Инверторен“, който се използва за да бъде определен един климатик като такъв е свързан с работата на компресора.  Ако трябва да обясним реалната ефективност, която предоставят тези климатици то тя се дължи на факта, че компресора успява да работи на различни обороти, което му позволява да регулира капацитета си, а така успява да спести консумирането на електроенергия с поне 30 %. По-новите модели инверторни климатици са толкова усъвършенствани и подобрени, че дават икономии в порядъка на 50 % по-малко от всеки друг обикновен климатик. Инверторниня климатик се отличава и с това, че той не стартира работа с високи обороти както обикновените, а постепенно ги увеличава, което пък от своя страна е причина и за по-дългия му експлоатационен живот.

Наричат ги високотехнологични, енергоспестяващи уреди, които са достатъчно ефективни за работа в режим охлаждане и режим отопление, независимо от атмосферните условия навън. Изчисления сочат, че разликите, които могат да генерират като парична сума обикновен и инверторен климатик за еднакъв интервал от часове работа се измерва с минимум 30-40% по-ниски сметки в ползва на инверторния.

Определено такъв тип инвестиция си заслужава, защото възвръщаемостта при целогодишно натоварване е доста висока като процентно съотношение. А предвид това, че днес инверторните климатици стават все по-достъпни и почти изравняват като цена обикновените то има защо да се замислите дали да не инвестирате няколко стотин лева повече, но пък това в крайна сметка за няколко месеца да се изплати като значително пи-ниски сметки за ток.

Накратко разликите между инверторни и обикновени климатици се състоят в:

- Инверторните са много икономични;

- Компресорите на инверторните климатици работят на различни обороти;

- Инверторните климатици не замръзват дори при твърде високи температури;

- Те са интелигентни решения, които са високоефективни и изключително лесни за управление;

- Цените им не са много по-високи от тези на обикновен климатик;

- С използване на модерната инверторна технология клиентите плащат минимум 30% по-малко ток, отколкото при употреба на обикновен климатик.

Насоки за избор

Ако сте убедени, че точно инверторниня вариант е по-приложим  за вашите цели и нужди то определено ще се наложи освен изясняването на технологията да ви дадем и кратки насоки за това как да изберете такъв, който би бил оптимално подходящ съобразно пространството, което ще обслужва. Както при останалите видове климматици и тук е от съществено значение да се вземат предвид някои основни аспекти, които са характерни за кубатурата. В зависимост от това колко голямо е помещението консултантите предлагащи инверторни климатици ще предоставят такъв, който да е с максимална ефективност.

Още няколко съществени насоки за важни за да можете да си осигурите оптимален комфорт и приятен микроклимат при ползването на инверторния уред. Обърнете внимание на:

- Ниво на шум на вътрешното и външното тяло;

- Вид на филтрите, които имат ролята да пречистват въздуха и да го освежават;

- Опция за контрол на влажността в помещението;

- Поддържане на постоянна температура.

Търсите ли оферти за ефективни и икономични инверторни климатици можете да посетите онлайн магазин Balkan Energy, в който ви очакват многообразни продукти на отлични цени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Какво да правите, ако имате запушено ухо от хрема?

Топка на стъпалото на крака: колко опасна е и как да се отървете от нея

Какво да правите, ако в окото ви се спука кръвоносен съд?

4 причини за кървене от ушите

Експерт разкри защо боли костта зад ухото?

Какво да направите, ако лицето ви е подуто или подпухнало?

5 причини за болки в слабините

Защо се натрупва течност в белите дробове?

Болезнено небце в устата: каква е причината и как да го лекуваме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com