Ще забравите за брадавиците, ако използвате тези 3 билки

9620
Ще забравите за брадавиците, ако използвате тези 3 билки
Снимка: Motorola

Брадавиците могат да бъдат трудни за лечение и е малко вероятно да изчезнат от само себе си. За да се отървете от тях, е необходимо да предприемете навременни действия. Най-добре е да се използва билково лечение, което в повечето случаи дава много добри резултати.

Какво представляват брадавиците? Как и къде можете да се сдобиете с тях?

Брадавиците са кожни лезии с диаметър от няколко до 10 мм. Те могат да имат различен цвят: сивкав, жълтеникав или кафяв. Причиняват се от HPV (човешки папиломен вирус), който може да се предава при допир. Лезиите най-често се появяват по ръцете и краката, но могат да се предадат и по други части на тялото. 
Важно е да се отбележи, че брадавиците могат да бъдат заразени не само чрез физически контакт със заразен човек, но и чрез докосване на предмети, използвани от него. Вирусът навлиза в организма през увредената кожа и не е в състояние да проникне в непокътната и здрава тъкан. В риск са хората с понижен имунитет.

HPV се предава най-лесно в плувен басейн, сауна, спортна зала, салон за красота или фитнес зала. На такива места, освен може би в салона за красота, човек трябва да използва собствените си кърпи, джапанки и да не ходи бос. 

Билки против брадавици

Съществуват различни видове лекове. В аптеките има много синтетични средства за лечение на брадавици, които много често се оказват ефективни, но съставът им може да обезкуражи такова лечение. 
Привържениците на природната медицина е много по-вероятно да изберат домашните средства, които са не само по-евтини, но и по-здравословни. Тук имаме предвид използването на билки. 
Вместо да приемате химически лекарства от аптеката, по-добре е първо да опитате по-малко инвазивни средства, предлагани не от фармацевтичните компании, а от природата. В борбата с брадавиците ще ви бъдат полезни лютичето, глухарчето и чесънът.

Лястовица

Лястовицата е билка, която има силни антивирусни свойства и поради това е много ефективно средство за лечение на брадавици. Това незабележимо растение се използва от векове за лечение не само на брадавици, но и на всички видове брадавици, които възникват в резултат на заразяване на организма с вируси. Соковете, екстрактите и извлеците от лястовица са изключително ефективни средства за лечение на всички кожни лезии.

Лекар: Тези билки чистят перфектно черния дроб и жлъчката

Веществата, съдържащи се в билката лястовичка, блокират митотичните деления на клетките в засегнатите участъци. Те също така спират по-нататъшното размножаване на HPV вируса. Най-голямо влияние върху тези процеси оказват синтезираните от растението алкалоиди и ензими, чиято концентрация е толкова висока, че действието на вирусните клетки се неутрализира.

Лечебните приложения на лястовицата не са откритие на съвременната наука, въпреки че тя ги е потвърдила чрез лабораторни изследвания. Брадавиците се лекуват с тази билка от стотици години, т.е. от времето, когато причините за този вид кожни лезии все още са били загадка. 
Оказва се, че не е необходимо брадавиците да се замразяват с течен азот, да се мажат с млечна или салицилова киселина, да се изрязват със скалпел или да се подлагат на електрокоагулация. По-добре е да се проведе билково и неинвазивно лечение, което не е свързано с никакви рискове.

Как се използва лястовицата?

Лекарството всъщност представлява сок, извлечен от стъблото. Той може да бъде закупен от аптека или магазин за билки, но можете и сами да го изстискате от растението. Просто втрийте малко количество върху зоната, засегната от кожните лезии. 
За целта използвайте пипета, клечки за зъби или пръчици за хранене. Преди да го втриете, е добре да изтъркате горната част на брадавицата с пила, като внимавате да не нарушите целостта на кожата и да предотвратите кървенето. Лечението е ефективно след няколко дни на прилагане.

Глухарче

Брадавиците също могат да се лекуват с глухарчета. Това растение съдържа големи количества витамини С, А и В. То е и източник на калий, желязо и магнезий. То има противовъзпалителни, антивирусни и антиоксидантни свойства. Още древната арабска медицина го е използвала за лечение на брадавици, както и на други болни кожни образувания.

Сокът, извлечен от стъблото на глухарчето, има антисептично действие и потиска размножаването на вируса. Достатъчно е да го втривате два пъти дневно върху възелчетата, за да изчезнат след кратко време. 
От глухарчетата могат да се правят и настойки, които помагат при различни заболявания, освен че прочистват организма от токсини, понижават гликемичния индекс на консумираната храна, действат като диуретик и подпомагат функцията на черния дроб.

Кои са най-добрите билки против стрес и напрежение?

Чесън

Чесънът има антибактериални и антивирусни свойства. Една от съставките, по-специално Allium sativum, е много ефективна срещу вируси. Тя спира размножаването на заразените клетки, като предпазва здравата тъкан от вредното им въздействие. 
В резултат на редовната употреба на екстракта брадавиците изчезват след кратък период от време, а след 3-4 месеца не се наблюдава повторна поява.

За да третирате брадавица с чесън, прикрепете към нея тънко резенче (например с помощта на гумена лента или тиксо). Това трябва да се направи достатъчно здраво, така че чесънът да не се отлепи от брадавицата за една нощ. След две седмици такова лечение брадавицата трябва да изчезне. Измийте я със сапун, преди да приложите пластира.

Обобщение

Описаните по-горе методи са много по-безопасни, отколкото например операцията или електрокоагулацията. А също и по-здравословни от лечението с химически лекарства от аптеката, които могат да предизвикат странични ефекти. 
Научните изследвания потвърждават ефективността на всеки от методите, които описахме, въпреки че в някои случаи може да се наложи предприемането на по-радикални мерки. Преди да помислите за тях обаче, първо опитайте с билки.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Велика събота: Месят се обредни хлябове и козунаци

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Голяма грешка: Не съхранявайте дрехите си в найлонов плик

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com