Сваляне на кръвна захар само с ябълков оцет - ето как

102923
Сваляне на кръвна захар само с ябълков оцет - ето как
Снимка: iStock

Вероятно сте чували за ползите за здравето от ябълковия оцет?Все повече и повече хора откриват този продукт и го използват като универсален домашен лек за различни заболявания. Хипократ също е използвал ябълковия оцет в борба с инфекциите, лечение на рани и облекчаване на кашлица.

Какво представлява ябълковият оцет?

Ябълковият оцет се прави от ферментирал сок, получен от натрошени ябълки чрез процес на ферментация. Основните компоненти на този натурален продукт са оцетната и лимонената киселина. Първо към сока се добавя мая, където микроорганизмите превръщат захарта в алкохол. Следващата стъпка е да добавите бактерия, наречена Acetobacter, която превръща алкохола в оцетна киселина.

Хранителните съставки са: пектин, витамин В1, витамин В2, витамин В6, биотин, фолиева киселина, ниацин, пантотенова киселина, витамин С, калий, калций, полифенол, аминокиселини.

Пийте ябълков оцет вечер за спокоен сън!

Каква доза ябълков оцет може да се взема?

Ябълковият оцет трябва да се разреди преди употреба. Като общо правило се препоръчва да се разредят 15 до 30 ml (1-2 супени лъжици) ябълков оцет в 240 ml вода и да се приемат преди хранене. Освен това продуктът не трябва да се прилага директно върху кожата, тъй като това може да я увреди.

Важно: Преди да използвате оцет за медицински цели, консултирайте се с Вашия лекар, за да сте сигурни, че няма индивидуални рискове или странични ефекти!

Какви са научните доказателства за ползите от ябълковия оцет?

Доказано е, че ябълковият оцет има антигликемични ефекти, като помага на хората с диабет да подобрят нивата на кръвната си захар след хранене и също така повишава нивата на гликиран хемоглобин A1c (тримесечна мярка за контрол на захарта). Хронично високите нива на захар увреждат тъканите и увеличават риска от сърдечни заболявания, инсулт, бъбречни заболявания и слепота. Пийте няколко чаени лъжички ябълков оцет в топла вода по време на хранене или го използвайте в дресинг за салата, за да поддържате нивата на глюкозата си в границите. Но не трябва да замества лекарствата!

Лекар посочи 6-те най-големи ползи от ябълковия оцет

Ябълковият оцет държи инсулина под контрол

Изследванията показват, че оцетът помага за понижаване на нивата на инсулин след хранене. Инсулинът е хормон, който тялото използва, за да премести захарта от кръвния поток в клетките, където се използва за енергия. Твърде много инсулин е опасно, защото може да причини състояние, наречено инсулинова резистентност (намалена чувствителност), което от своя страна може да доведе до диабет тип 2 (или, ако вече имате диабет, да влоши състоянието). Консултирайте се с вашия лекар, за да видите дали можете безопасно да добавите оцет към вашата диета без странични ефекти.

Ако ще използвате ябълков оцет, придържайте се към не повече от 1-2 супени лъжици на чаша вода на ден. Консумирането на големи количества от продукта може да бъде вредно и да причини странични ефекти като дразнене на стомаха, ерозия на хранопровода, влошаване на киселинния рефлукс, разрушаване на зъбния емайл и понижени нива на калий. Ябълковият оцет може също да повлияе на ефектите на някои лекарства, включително лаксативи, диуретици и лекарства за сърдечни заболявания, бъбречни заболявания и диабет.

Преди да започнете да пиете ябълков оцет, консултирайте се с вашия лекар, за да сте сигурни, че е безопасен за вас.

Бъдете здрави!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com