Тези балконски цветя издържат на суша и жега дълго време

33222
Тези балконски цветя издържат на суша и жега дълго време
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте любители цветари, но ви предстои да отсъствате дълго от дома ви през лятото, ето кои балконски цветя ще се справят и без вашите грижи, дори при много високи температури и липса на вода.

Лятото е сезонът на морските почивки, които обикновено траят около седмица, а понякога и повече. И тогава идва ред на чуденката кой ще полива цветята ви, докато ви няма. Ако няма съсед или роднина, който може да помогне, ето кои цветя може спокойно да оставите на балкона, дори и вас да ви няма дълго време.

Винка

Винката е от цветята, които обичат лека и пръхкава пръст, която се рони. Може да ви изглежда, че няма и капка вода в саксията, но на винката не й трябва много. Дори и е добре да я поливате чак когато забележите, че листата леко започват да клюмват. Тогава дори малко количество вода бързо я кара да живне. Способна е да издържи на суша и жега, стига да е на светло, но не и пряко огряно от слънце място.

Бенджамин (със светли листа)

Бенджаминът със шарени светли листа е идеален за балкона и не изисква много вода, а жегата не му пречи. Той обича да е на светло, но не огрян от пряко слънце. Ако му осигурите такива условия, той ще оживее и без вас дори след две седмици отсъствие от вкъщи.

Бегония

Цъфтящите бегонии с тъмно кафеникаво-червеникави листа са иделаните балконски цветя, които не се нуждаят от почти никаква вода и издържат на големи горещини. Дори саксията на бегонията да е лека като перце, а пръстта да се рони, тя пак се чувства идеално.

Мушкато/Сакъзче

Най-важните правила при отглеждането на фикус

Всяко растение има специфични особености при отглеждането, за да изглежда винаги така, сякаш току-що сте си го взели от разсадник. Ето ...

Те са идеални за летния сезон, тъй като не им трябва много вода, а слънцето, дори и пряко да ги огрява, въобще не им пречи. Те са може би най-издръжливите балконски цветя и със сигурност, когато се върнете от почивката си, ще ги заварите разцъфтели.

Обички

Много хора правят грешката да преполиват обичките, което води до изсъхване на листата и бързото умиране на растението. Всъщност обичките са като винката – обичат много малко вода, а пръстта трябва да е почти ронеща се.

Дипладения

Дипладенията също е идеална за летния сезон. Полейте я добре, преди да тръгнете на почивка, а когато се върнете, тя ще ви чака свежа и зелена.

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

Розата е царицата на цветята и прави всяка градина по-красива и магична. Ако обаче не разполагате с двор, където да си посадите, винаги...

Бръшлян

Бръшлянът е идеално допълнение към цъфтящите балконски цветя, още повече, че въобще не е претенциозен. Вирее на сянка, дори и да е жега, с почти без да се полива.

Каланхое

Месестите листа на каланхоето съдържат солидни запаси от вода. Ето защо трябва да го поливате много рядко и със съвсем малко количество вода. В този ред на мисли каланхоето е идеално за отглеждане цвете, ако щесто и за дълго отсъствате от дома си.

Независимо че тези цветя издържат без вода и при високи температури, важно за всички е да бъдат на светло, но не и пряко огрявани от слънцето. Ако имате тента на балкона, а спуснете докато отсъствате от дома си, или сложете цветята в ъглите на терасата, така че слънцето да не ги напича.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Кои витамини спомагат за добър сън

4 често срещани грешки, които трябва да избягвате със Скорпион

Полезно ли е фъстъченото масло преди лягане

Защо кожата ви се усеща суха, дори след хидратиране и какво да направите

Тези 5 храни са опасни - причиняват кръвни съсиреци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com