Уникални решения за стените в дома, които може да направите сами на много ниска цена

8945
Уникални решения за стените в дома, които може да направите сами на много ниска цена
Снимка: Pixabay

Стените са един от акцентите на дома ви. Всяка промяна в тях води до промяна в цялостния облик на помещенията. Вероятно сте попадали на различни дървени панели за стени, ажурени елементи, дървени решетки или интересни дизайнерски хрумвания, които са ви очаровали, но бърз преглед на цените ви е отказал от покупка.

Да, подобни модерни решения са скъпи, ако ги купувате готови, но с малко сръчност и набор от изгодни материали може да ги създадете сами на цена 10 пъти по-ниска от тази в магазина. Вижте как.

Дървени стенни панели от вертикални греди

Модерно, елегантно, изчистено – такова е звученето, което придават тези панели на стените ви. Предлагат се с различни размери като цената е на парче или на квадратен метър. За жалост тя е непосилна за голяма част от българите, тъй като варира от 200 до 400 лв. за квадратен метър или от 3 000 до 6 000 лв. за стени на само една стая в дома.

Предлагаме ви решение, което струва около 20 лв. за кв.м., наподобява почти изцяло оригиналния вариант и се прави лесно дори от дами. Необходими са ви дървена плоскост (може да я пропуснете, ако стената е с подходящ цвят или ако има ламперия върху нея), дървени летви с размер 3х3 см. и височина според височината на стената ви. Мебелен кант в подходящ цвят дърво, нарязан на 3 см. ширина и лепило тип течен пирон. Цената на летва е 2-3 лв, лепилото се харчи на цена от около 10 лв. за цяла стая, а кантовете варират от 0.10 ст. до 1 лв. за линеен метър в зависимост от ширината и материала.

12 невероятни идеи: Как да създадете стилен интериор?

Внимавайте с избора на цвят за мебелния кант. При тъмна основа – тъмна стена или тъмна ламперия ,той следва да е светъл и обратното, за да се получи контраст. Той е най-важен при този проект. Важно е и да съчетаете канта с другите мебели в помещението. На пазара се предлага изключително разнообразие, както и рязане по размер, така че няма да е трудно да откриете това, от което се нуждаете.

Ако ще работите върху гола стена или вече монтирана ламперия, първо следва да облепите дървените летви с мебелния кант от трите им видими страни без тази, която ще залепяте към стената. След това започнете лепенето на летвите към стената, като оставяте между тях по 2 см. Съвършено. Ако ще работите върху дървена плоскост, първо залепете нея върху стената и след това продължете, както е описано. По подобен начин може да направите и решетки за стена, но с по-тесни и фини дървени летви – 0.5 до 1 см. За решетката ви е нужно повече време, прецизно мерене и рязане, както и повече летви.

Дървени ажурни пана

Вероятно сте виждали лазерно изрязани пана от метал или дърво с флорални, геометрични или етно мотиви? Великолепни са, но подобна решетка с размер 1 на 2 метра струва от 200 лева нагоре. Може да украсите акцентна стена у дома по същия начин, ако намерите фирма за лазерно рязане, която да ви изработи подобно пано от шперплат. Не е нужно да е дебело и масивно, тъй като има само декоративно значение и ще го лепите върху стена. Два милиметра са достатъчни. Така то става леко, фино, ефирно, удобно за работа и пренасяне и на изключително изгодна цена от около 20 лв. за кв.м. Шарката и цвета му може да съобразите с други мотиви, които имате в стаята. Лепят се отново с течен пирон.

Приятно творене и приятна работа!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com