Употреби на кокосово масло, които ще променят живота ви

11220
Употреби на кокосово масло, които ще променят живота ви
Снимка: iStock/Guliver

Кокосовото масло вече е приветствано като най-здравословното масло в света. Той е отличен източник на витамини (от групи В, С и Е) и минерали (магнезий, калий, калций, желязо, фосфор и цинк). Не се натрупва в ханша, подобрява паметта и концентрацията и има страхотен вкус. Разберете основните причини, поради които нерафинираното, студено пресовано кокосово масло трябва да бъде включено във вашата ежедневна диета.

1. Ускорява изгарянето на мазнини

10 маски за коса с кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето 10 начина, по които може да го използвате. 1. Срещу накъсване на краищат...

Средноверижните мастни киселини в нерафинираното кокосово масло не се разграждат в тялото ни като мазнини, а като въглехидрати, което означава, че не добавят тегло. Вместо това те отиват направо в черния дроб, където се превръщат в енергия. Така че всъщност имаме работа с мазнини, които не се съхраняват като мастна тъкан, а се използват директно за производство на енергия, което ускорява метаболизма на организма. Научни изследвания, проведени върху хора, потвърждават, че както при жените, така и при мъжете, две супени лъжици кокосово масло на ден могат да намалят количеството мазнини по корема в рамките на 1-3 месеца.

2. Подобрява имунитета

Поради съдържанието на много голямо количество лауринова киселина (същата, която присъства в кърмата), кокосовото масло има антибактериални и антивирусни свойства и по този начин - укрепва имунитета на организма. Изследванията върху свойствата на кокосовото масло показват, че то помага в борбата с настинките, херпесния вирус и бактериите, причиняващи язви. Освен лауринова киселина, кокосовата мазнина е и богат източник на каприлова киселина, която има противогъбични свойства. Следователно кокосовото масло може да се третира като естествен пробиотик, който укрепва чревната флора.

3.Предотвратява сърдечно-съдови заболявания

Учени: Кокосовото масло може да унищожи коронавируса

Кокосовото масло вероятно е подходящо лекарство при белодробни заболявания, причинени от коронавируса, твърдят филипински учени. Диета...

Редовната консумация на кокосово масло увеличава количеството на т.нар добър холестерол в тялото (HDL) и понижаване на лошия холестерол (LDL). Благодарение на това предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания. Освен това кокосовото масло има благоприятен ефект върху метаболизма на захарта и има антиатеросклеротични свойства.

4. Подобрява паметта

Изследванията показват, че редовната консумация на кокосово масло има благоприятен ефект върху мозъчната функция. Молекулите MCT се превръщат в тялото в кетонни съединения, считани за ключови при лечението на невродегенеративни заболявания, включително болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Това се потвърждава от проучване от 2006 г., публикувано в списание "Neurobiology of Aging", което включва прилагането на средноверижни триглицериди на 20 пациенти с болестта на Алцхаймер. Всички тези хора показаха значително подобрение в когнитивните функции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com